Bacalao sommer

by Monica Øien

Jeg legger ikke skjul på at jeg nesten føler meg som en spanjol. Jeg har bodd store deler av mitt liv der. Og jeg er helfrelst på spanske olivenoljer. Spania regjerer i verdenssammenheng, er suverene i olivenolje produksjonen og høster hvert år gullpriser for beste kvalitet. Se link her:

https://www.bestoliveoils.com

Uansett så har den norske klippfiskkongen Dybvik fattet interesse for spansk olivenolje og inngått et samarbeid med La Chinata som nylig åpnet sine første butikker i Stavanger men som også sender landet rundt fra sin nettbutikk:

www.lachinata.no

Jeg deler denne oppskriften, det er føeste gang jeg laget Bacalao og elsket det. Jeg brukte 1 ts cayennepepper, neste gangs skal jeg slå til med to!

 

Og forøvrig er det to refleksjoner jeg har vedrørende Bacalao. Her hjemme har vi en tendens til å øse på med poteter (fordi det er mer økonomisk) – jeg foretrekker mer fisk. En annen ting er at vi er vant til å bruke smør, eller en kombinasjon smør og olivenolje. Jeg foretrekker bare olivenolje. Og i tillegg er vi nok litt engstelige for cayennepepper, men her må du bare prøve deg frem. Et kraftig glass rødvin smaker godt til for de som liker vin!!

Slik gjør du – oppskrift fra La Chinata i samarbeid med Dybvik til 6-8 personer:

  1. Legg 2 pk (800 gr) klippfisk fra Dybvik i vann, disse trenger kun 6 timer
  2. 10 stk poteter
  3. 2 store løk
  4. 2,5 dl la Chivata Selección ufiltrert Extra Virgin Olivenolje
  5. 1/2 glass La Chianti soltørkede tomater
  6. 1/2 glass med La Chianti stekte paprika
  7. 2 bokser Coppola Pulpa, hakkede flådde tomater 400 gr (Coop Mega)
  8. 2 ts Kajennepepper
  9. 1 glass med sorte Hojablanca stenfrie oliven (Coop Mega)

Legg klippfiskene som allerede er i biter 6 timer i vann

skrell og skjær løk og poteter i skiver

Hell olje i bunnen av en kasserolle, begynn å steke løk

Etter 15 minutter legg så lagvis fisk, poteter, løk og tomater, tomater og paprika

2 bokser tomat

disse smaker fantastisk

Tilsett nå 2 ts kajennepepper og hell olivenolje på toppen. Kok opp og la retten trekke under lokk på svak varme til potetene og fisken er møre, ca 2 timer. Ikke rør i gryten men rist på den en gang i mellom.

Beste hilsen Monica

PS –  dette innlegget er ikke sponset, men det er min barndomsvenninne Hilde myrvoll med sin Ålesundmann Arild som har tatt konseptet La Chinata til Norge, og jeg er stolt over å dele denne oppskriften!

Du kan også like...

2 comments

Hilde Frafjord Myrvoll 15. juli 2017 - 13:16

Hei Monica! Så utrolig fint du skriver og så fantastisk at du deler oppskriften på bloggen din:-) Vi er veldig glade i bacalao og lager det mye, men bruker også klippfisk på grillen og ovnsbakt med ratatouille – det kan også anbefales! Ha en fortsatt fin sommerdag! Klem fra oss i Spania

Reply
Monica Øien 27. juli 2017 - 22:56

Det var en magisk rett, tusen takk skal dere ha, klem Monica

Reply

Leave a Comment