vannmelon godteri

by Monica Øien

Da jeg var på Whole Foods market like før sommeren fikk jeg smake et utrolig godteri. Smaken har hengt med meg siden og jeg har ville prøve å lage. Og den ble akkurat så god som jeg minnet den. Ovnsbakt vannemelon?

Ja du hører riktig. Ikke i min villeste fantasi ville jeg trodd det var mulig å bake vannmelon. Den forbinder jeg med leske, juice og isbiter. Men altså, den saktebakte frukten smaker som godteri (mener jeg da), den er «chewy», litt bitter saltsøt og kalorifattig.

Skikkelig digg og utrolig sunt

Slik gjør du:

Skjær tynne skiver vannmelon (ca 2 cm)

Skjær små strimler ca 50 stk

Krydre med litt himalayasalt, lime og kokosblomstssukker. (her kan du leke deg frem med både chili og pepper, eller røkt paprika pulver…)

Sett på bakepapir i ovn

Stek 4 timer på 80 grader midt i ovnen.

Kjøl nå ned vannmelonene og skill stengene fra bakepapiret. Server. Restene oppbevarer du i en boks i kjøleskapet. Det ble meg fortalt at de holder ca en uke, men det gjenstår for meg å sjekke. Om jeg klarer å spare noen da….

Beste hilsen Monica

Du kan også like...

2 comments

May Elise 10. august 2017 - 18:01

Eg holder på å steike snacksen no, men e redd eg har skjært de opp for tykke… Det e en haug med saft over hele bakepapiret?

Reply
Monica Øien 28. august 2017 - 23:09

Ja de skal være ganske tynne…. håper du prøver igjen..

Reply

Leave a Comment