Skjønnhet med tang og alger

by Monica Øien

Jeg elsker stranden og havet og duften fra sjøen. Jeg samler på skjell og solnedganger og kan vel egentlig aldri få helt nok. Jeg tenker litt sånn: Hvor mange solnedganger kan jeg få lirket inn i mitt liv – sånn helt til det siste?

Så møtte jeg havbonden og Thalasso ekspert Antoinette M. Marquez. Hun har – i likhet med meg – en lidenskap for havet. I tillegg drev hun et yogastudio i 15 år. Vårt møte er neppe tilfeldig og våre historier føyer seg inn i hverandre. Jeg besøkte hennes Beauty Bar like før jeg flyttet hjem fra California. Nå har vi et samarbeid på gang som jeg vil dele mer om senere. Men først og fremst skal denne bloggen handle om havets skatter og vår skjønnhet. Tror du det er mulig å få glattere hud ved å benytte tang og tare og saltvann i kroppsproduktene? Hva er egentlig nøkkelen til foryngelse og skjønnhet? Og hvordan kan man gjøre det beste ut av det man har, og føle seg i ett med naturen?

Konseptet Ama SeaBeauty ble utviklet fordi Antoinette trengte en holistisk skjønnhetstilnærming.  Hun ville ikke ha injeksjoner eller kjemikalier på huden.Og som tidligere yoga studio eier er helse, bevegelse og mat endel av hennes velvære hverdag. På lik linje ønsket hun en langvarig tilnærming til hud og skjønnhet. Rett og slett trening for huden, slik vi ellers gjør med vekter og bodysculpting. Hva passer da vel bedre enn å bruke havets skatter som inneholdernesten like mengder mineraler, vitaminer, sporelementer og vann som menneskekroppen?
 

Testing skin fitness

 
Okey, jeg har testet noen av produktene og min favoritt er Seaweed Bath.  Og det gjør jo absolutt ingenting at dette badet referer til resultater på vektnedgang, reduksjon av cellulite og at det jevner ut rynker… Antoinette sier at et «seaweed bath»gjør for huden det en lang løpetur gjør for musklene…..
 

Fersk og soltørket

 
How did this start?
 
» When I moved to the ocean I slowly began to understand the role the ocean plays in coastal living. I soon learned about Thalasso therapy and the science behind seawater and kelp and set out to know everything possible and test it on myself.  I truly found the fountain of youth with in the ocean.
Ama SeaBeauty approaches beauty own a cellular level. Water therapies promote cellular gymnastics through forced osmosis and marine nutrients. By feeding skin a proper diet of marine nutrients and the minerals found in seawater we can preserve beauty and protect youth.
However not everyone can get to the beach. So Ama SeaBeauty helps everyone create home crafted marine environments that closely mimics swimming in the ocean or stroking on the beach. Ama puts beauty in our own hands just as fitness does for health.
 
 
What are the main ingredient?
 
Ama Seabeauty is made from hand collected, ocean washed and sun dried fresh California seaweeds. Our produce is picked at the height of harvest season and we never disturb the plants reproductive cycle. We suitably harvest our ingredients to protect the coast and support the natural eco system within the tidal zones.
 
Her er en lien oversikt over typer tang og alger og rapporter over virkning på alder og skjønnhet:
 
SEALUTION 
Macrocystis Porifera extract  – A common brown California kelp/seaweed https://www.formulatorsampleshop.com/FSS-Giant-Sea-Kelp-Extract-G-p/fss15070.htm  it was picked for its detoxification and nourishing properties.
 
– Red seaweed extract, a blend of common reds on the California coast,  https://www.truthinaging.com/review/marine-ingredients-for-anti-aging-skin-care  Red algae is known to improve cell function, manage orderly death and promote DNA self repair mechanics – basically – they prevent aging
 
I choose a preservative that is naturally derived from roses to prevent me from need to add scent. The rose smell makes us all fell beautiful and nurtured. See attached, not tested on animals.
 
 
How does actually sea plants work on our skin?
 
Sea plants work on our skin in the exact way a good diets feeds the inside of our bodies. Seaweed detoxified the dermal layer. Seawater is identical to blood serum thus makes it easy to penetrate the cell wall and push out any heavy metals and external toxins. Sea water clears the cells and prepared them for a good meal. Once the nutrient sensor within the sell is satisfied – then the cells can work as they did when they were young and healthy.  exercise does this same exact this to the muscles.
 
You have a face bar, explain what this is?
 
My face bar is my beauty gym and educational space where I teach others better beauty rituals and dermal routines to protect their beauty and youth. FaceBar is a temporary pop-up that will close in March. It was my way to spread Thalasso therapy to as many people as possible in an area there global tourism is a driving force for real purchases.  It was my goal to be in a place where my concepts and products would travel across the globe in an organic fashion. Much like you!! =) 
 

What is the secret to aging well?
 
The Ocean is my secret to aging well. When I am not in my store, I am swimming in the ocean, strolling on the beach or walking on a pier. I engage in bath much like most people engage in exercise. I bath twice a day for at lease 30 minutes. I believe beauty is found in the bath and water therapies can keep beauty from slipping away.
 

What is your beauty philosophy?
 
Just like health and well being – I believe beauty can last a lifetime. Just also just like fitness – we must engage in dermal care and self-preservation routines. Beauty can not e expected to stick around if we do not attend to it. Marine nutrient and water therapies can give us the keys to a unique longevity strategy that includes long term beauty and Aging Well. I believe we cal all skip the fail and elderly years that typically come with detrimental cognitive disorders..
I believe without a shadow of a doubt that face care is actually brain care.  
We exercise to improve circulation and internal function. Whereas the most important organs that keep up tied to this world is in the face. Eyes, ears, mouth nose and yes even the brain. If our face is healthy I believe our brain is too.
 

What is skin fitness and what can we do at home to work out our face?
 
Bath is the best thing we can do for our dermal system. Beyond that I beielve a happy, joyous life is the best thing we can do for our face muscles . As we age we smile less, we giggle less, we laugh less and we talk less. If we maintain communication, smiles, laughing and are organic joy >>> I believe that is enough. 

How does the seaweed bath work?
 
A seaweed bath is the most effective way to feed the system.  Maine nutrients, seawater and minerals penetrate the dermal system and nourish the body in a way that does not require digestion and the body to WORK for its food. A seaweed bath is a weight loss, anti-cellulite and anti-wrinkle MIRACLE. Seaweed baths do for the skin what a nice hot long run does for the muscles
 
 
Om du vil lese mer om Ama Sea Beauty kan du klikke her:
og følge dem på instagram her: @amaseabeautyfacebar
 
Hva er Thalasso behandling:
Thalassa er gresk og betyr hav. Behandlinger består av alger, tang,tare havsalt og sand. Havingrediensene sies å ha samklang med menneskekroppen fordi de inneholder bortimot like mengder minerale, vitaminer, sporelemeneter og vann. Disse trenges lett inn i huden, inn i blodet og trekke med seg avfallstoffer kroppen bærer på.
 
 
 
Beste hilsen 
Monica
 

Du kan også like...

2 comments

Anne 15. august 2017 - 12:06

Det er sikkert en veldig bra behandling,men at det får bort rynker tror jeg ikke på. Isåfall må det være at det gir mer glød til huden. De fleste voksne damer over 30 med helt glatt panne har injeksjoner. Det er lett å se det,ikke noe galt i det. men å gi inntrykk at man får glatt hud av å spise sunt det er ikke riktig. Jeg jobber med helsekost,har gjort det i mange år. Det er blitt for mye fokus,og lureri om hud, anti age og vekt,isteden for god helse. Det er nå min mening. 🙂

Reply
Monica Øien 28. august 2017 - 23:08

Ja jeg er ikke uenig med deg. Men jeg liker følelsen av ingredienser fra havet ihvertfall.

Reply

Leave a Comment