Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Jeg gjorde noen googlesøk her forleden fordi jeg var interessert i å sjekke om jeg hadde flaks og fant kurs med en kvinne jeg beundrer, nemlig Seane Corn. Seane er en ettertraktet yogalærer kjent for sin stil der hun integrerer det fysiske og mytiske aspektet i sin praksis. Jeg hadde allerede tatt hennes  «Awareness Yoga Training Course» og fant nå altså ut at hun skulle holde et foredrag denne helgen i Beverly Hills for The first tuesday LA Epic Day.

IMG_1372

IMG_1374

«Chick in charge» for eventet er psykoterapeut og humanist Marcy Cole.

marcy

Seane Corn is one the speakers -here together with Marcy Cole

Så her befinner jeg meg, i Beverly Hills med 100 fantastiske kvinner på «The Women`s Club» i Beverly Hills. Vi starter dagen med «sound healing» og vakre spirituelle lyder fra Donna De Lory. Hun har reist verden rundt i 20 år sammen med Madonna. Hun har akkompagnert henne musikalsk og vært danser. Donnas sanselige og dype musikalske uttrykk har vekket stor interresse i yoga miljøet verden over. Her sitter vi, i full nytelse fylt til randen av kjærlighet og glede, samlet for både charity og self-care.

donna

So happy to meet all these inspiring women. here together with Donna!!

Vi er en gjeng med ekstraordinære kvinner samlet rundt et bord. Det er interessant å oppdage hvor mye vi har til felles i vår energi og kraft.

IMG_1384

Dr.Lisa M: Valle has meets her clients in a private setting at Oasis in Santa Monica

Vi er leger, healere, coacher, spirituelle lærere, yoga lærere, skribenter og foredragsholdere. Det er neppe en tilfeldighet at vi sitter ved samme bord.

IMG_1386

Connecting and exchanging stories, vibes and love

Dagens første forelesning, ihvertfall den jeg ble veldig begeistret for er ved relasjonsekspert, foreleser og bestselger forfatter John Gray. Han har skrevet suksessboken «Menn er fra Mars, Kvinner er fra Venus.» Jeg husker hvilket inntrykk denne boken gjorde på meg den gang der den serverte den ene onelineren etter den andre. Sannheter om kvinner og menns ulikheter. Bøkene hans har solgt mer enn 50 millioner kopier på 50 forskjellige språk i verden.

Når John Gray ankommer rommet endrer den feminine energien seg. Vi har alle hørt om ham, lest hans bøker og mens våre forventninger til det som skal skje stiger dempes småskravlingen rundt bordene. John setter agendaen med en gang og vi lytter når han begynner å snakke om kvinnens makt over mannen. «Kvinner føler ofte at de gir mer enn det de mottar, men det trenger ikke å være slik. Den mannlige siden i oss (som også kvinner har) er kraften som får ting gjort. Den kvinnelige kraften (som også menn har) er å få andre til å gjøre ting for oss. Og det er gøy å være feminine, bare det ikke blir for mye for da blir vi pirkete.» Vi (altså publikum) lytter i stillhet og forstår hva han snakker om.

john2

John fortsetter å undervise og underholde oss om forskjellen på menn og kvinner:

«Kvinner pakker alt de tror de muligens kunne miste i sin koffert, mens menn pakker effektivt dagen før.»

«Menn liker uniformer, og finner de en dress som sitter pent kan de ikke skyline at den skal måtte byttes ut.»

«Den kvinnelige energien er den følsomme delen i oss. Den mannlige er de´n praktiske. En kvinne har en liten innebygd GPS, de administrerer og har oversikt på det meste – hvor mannen befinner seg, de får ham til å melde inn når han har landet med flyet.» John deler av sine erfaringer fra et 35 års langt ekteskap: Noen ganger må jeg bare late som om jeg er litt bekymret for min kone.»

john1

John gir oss noen råd, vi er jo tross alt her for å lære og gjøre noen forbedringer i våre liv:

«Dersom en mann kunne si til sin slitne kone etter en lang dag på jobben; du gir så mye alltid til alle andre, nå ønsker jeg å gi deg noe (massasje, middag..)» Og vi må huske å legge merke til hva vi føler når vi tar imot noe. Føler vi takknemlighet?»

«Vanligvis når en kvinne er ulykkelig er det fordi hun gjør alt for mye for alle andre og ikke nok for seg selv.»

Your female power is not to do more for your man, but respond more to him. He feels good when you think he is a hero.

Hva skjer på sofaen

«Hva skjer når en kvinner endelig setter seg ned i sofaen? Jo, hun sier at hun begynner å tenke på alt hun skulle ha gjort eller snakket om. Og hva skjer når en mann setter seg ned i sofaen? Jo, han skrur helt av, slapper av og tar seg en velfortjent pause.»

book

Du kan bestille bøker av John Grays Books her

John Gray´s siste bok » Beyond Mars and Venus» handler om hvordan man skal styrke båndene og la kjærligheten vokse i et lag og meningsfullt forhold. Den handler om «soulmate» forhold der man støtter hverandre gjennom lengre tid. Menn løsriver seg, mens kvinner snakker om følelser. Boken handler om «Deg tid» og  «Meg tid»og både hans og hennes kjærlighetsbehov.  Mars og Venus kommer med andre ord til slutt sammen.

Jeg gleder meg til å få tak i boken som lanseres denne uken. John Gray er på alle slags måter underholdende og klok og han er lett å følge. Jeg vil i hvertfall ikke gå glipp av disse gode refleksjonene.

IMG_1427

John Gray is a warm, wise & wonderful man.

I would love to, I can´t. (why can’t you, i need good reasons…)

Vi er klare for en lunsjpause med veganske retter og maccacino. Det er fint å kjenne litt etter og la det vi har lært få synke inn. Og det er nesten utrolig at det er så mye mer spennende på programmet. Jeg gleder meg til å dele mine opplevelser med yogaaktivisten Seane Corn i neste bloggpost. Stay tuned!

IMG_1379

Beste hilsen,

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment