Hot Pilates i West Hollywood

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Å teste ut nyheter er kanskje det som inspirerer meg mest innenfor treningsverden. Ikke nødvendigvis fordi jeg trenger å jage nytt hele veien, men fordi det skjerper min egen praksis, teknikk og fokus. Og slik holder jeg motivasjon og inspirasjon oppe. Jeg trenger det, og jeg tenker at du kanskje også gjør det.

img_9878

The Post workout star struck feeling

 

Mellom julemiddager og familiesamlinger fikk jeg skviset inn litt tid til å teste ut Hot Pilates i West Hollywood, California. Jeg digget det. Før har jeg deltatt på flere Hot Yoga klasser. Og det ble aldri en favoritt for meg. Jeg følte meg som regel dehydrert og skjelven etterpå og endte opp med å drikke vann, altfor mye vann hele dagen ut.  Hot Pilates likte både jeg og kroppen min fordi rommet ikke er for HOT. Selv treningsfølelsen var bedre enn forventet. Jeg følte jeg hadde kontroll på de ulike avanserte Pilates øvelsene, og jeg ble ikke for tørst. Jeg drakk under en flaske vann. Gregory Louis fra Hot Pilates underviste avanserte øvelser, brukte musikk og ledet oss gjennom en oppvarmet klassisk basert matteklasse.

img_9866«We hear a lot of misinformation about heated workouts – and the increased sweating it causes – having an additional weight loss benefit. Wouldn’t that be fantastic!  While science has proven that to be untrue, there are other worthwhile benefits to working out in a higher temperature, like the added flexibility it provides to muscles, allowing students to progress further in their work sooner than they would otherwise.  A lot of the Pilates mat exercises require a deep flexibility–with control, of course–and the heat allows students to «go there,» resulting in a more rewarding Pilates experience»

img_9868

Is this a more cardio based class, cause usually the cardio seem to be lacking from traditional Pilates workouts?

«The heat, and its effect on the breath, definitely changes the dynamic of the movement. This creates an invigorating cardio aspect to the work, especially when we’re up on our feet (many people do not know that Joseph Pilates original work also includes standing movements–which I incorporate into my teaching).»
img_9875 img_9876
What do you think will be the great fitness/workout trend for the coming year 2017?
«As a Pilates teacher, I’m excited to see bodyweight workouts becoming more and more popular.  I like to think of mat Pilates as the «original» bodyweight workout.  Training without equipment or weights makes the body smarter in terms of injury prevention and core strength. It makes us stronger from the inside out. I’m talking about a deeper, more profound concept of strength, and I’m encouraged to see athletes and other fitness professionals realizing just how important this kind of work truly is.»
Jeg anbefaler en runde med Hot Pilates på det hehe varmeste, og håper vi får dette til i Oslo når jeg er tilbake neste høst!
img_9870
Klem fra meg på denne siste dagen i 2016,
God nyttår og stor klem inn i det nye året,
Monica

Du kan også like...

Leave a Comment