Core-itude

by Monica Øien

The core. The powerhouse. The posture.

Hva kan vel være vakrere enn en sterk og rett holdning? Det inntrykket man får av en person som står støtt med rak rygg, løftet bryst uten anstrengelser er trygt, sunt og solid. Vi kaller det «The powerhouse» – senteret i kroppen vår. Vi har fire magemuskler, de rette, de tverrliggende og de skrå, i tillegg til korsyggen utgjør disse din core. Din kjerne. Å trene denne daglig gjør underverker for helsen din. Du bygger opp støttemuskler rundt ryggraden og du frigjør spenninger.

core-muscles-labled-front

http://tao-wellness.com

Du kan øve deg selv en dag du sitter ved middagsbordet. Legg merke til hvor du plasserer tyngden din. Sitter du litt skjevt, krysser du kanskje en fot over den andre, henger du med ryggen? Hvordan spiser du egentlig, er det du som bøyer deg ned til maten, eller er det skjeen som flyr lett opp til munnen? Hvordan sitter du med PC-en og hvordan plasserer du deg selv i stolen når du leser og kjører bil?

Vil du lære hvordan dun får sterkere rygg under bilkjøringen kan du lese her:

https://monicaoien.no/2016/11/15/god-holdning-ogsa-nar-du-kjorer-bil/

Ved å bevisstgjøre dine daglige handlinger øker du også forståelsen av din egen rygghelse og holdning. Øv deg på å sitte rakt med begge sittekulene lett plassert på stolen, forsøk å ha begge bena i gulvet, når du leser len dine albuer et sted eller legg boken foran deg slik at nakken får en naturlig posisjon. Prøv å løfte bryste uten å anstrenge skuldre.

img_5549

Oppleves dette slitsomt er det en god indikasjon på at du trenger å jobbe litt med ditt senter, ditt powerhouse. Pilates er en ypperlig start, eller noen daglige mageøvelser på baderomsgulvet – kanskje – før du tar fatt på frokosten. Det beste er om du lager en daglig rutine som ikke tar alt for mange minutter, det skal ikke være et ork, det skal gi deg et aldri så lite feelgood kick.

Her er et lite coreprogram du kan bruke for å enkelt komme i gang med å styrke ditt kraftsenter:

https://monicaoien.no/2016/05/11/magefett-og-ovelsene-som-hjelper-del-2/

Why is it important to work those abs? These muscles are vital to movement, for athletics, but also in the daily life, sitting, eating, driving, reading and working!

If you have ever had serious pain in your back, you know how impossible it is to do anything  – even the simplest task like tying your shoes becomes a difficult when your core fails.

Core exercises improve strength, balance and stability. A weak cordon the other hand leads to weak posture, lower back pain, and muscle injuries.

 

Core-Etude, Attitude & Happy Back

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment