Kale er en cruciferous grønnsak i familie med kål , kålrabi, blomkål og brokkoli. Å spise cruciferous grønnsaker daglig øker sjansen betraktelig for å bli frisk fra brystkreft. De inneholder antioksidanter som beskytter kroppens celler mot skader forårsaket av eksponering av frie radikaler. I tillegg inneholder disse mye fiber noe som påvirker fordøyelsen.
Grønnkålen er smakfull og inneholder få kalorier og null fett. Grønnkålens bitre smak fjerner du ved å gni den inn med sitron før bruk. Den inneholder viatminene K, A, C, B6 og E. Den hjelper kroppens immunsystem og passer godt i forkjølelsessesongen. Den øker også stoffskifte, noe som er nyttig om man vil ned i vekt. Den inneholder omega 3 fettsyren ALA. Grønnkålen har mange helsefordeler når den spises rå.
Her i California finnes det knapt en restaurant eller kafe som ikke selger varianter av «Kale salad» noe som gjør det enkelt å få sin daglige dose.
Vil du prøve en annen smoothie kan du klikke her:
Min svenske venninne Julia her ga meg denne utrolig friske oppskriften. Jeg er helt hekta og det skal sies at smaken fra solmoden frukt preger smaken noe, men det er virkelig verdt et forsøk – også for dere der hjemme.
Her er oppskriften:
4-5 kvister grønnkål
1 sitron
1 ts kokosolje
1 bit ingefær
litt frossen ananas
kokosvann
vann
1 avokado
Granityr: hempfrø
Julia sier den er så god at selv barna vil ha den….
BlendGood, DrinkGood & FeelGood
Hilsen fra meg i California