Løpetips

by Monica Øien

Jeg mener det å ha en treningsvenninne er avgjørende for å få til din daglige treningsinnsats. Jeg har det og det hjelper meg fordi jeg kan stadig utforske, øve og strekke meg mot nye mål sammen med noen. I tillegg er jeg veldig takknemlig som kan si at trening er endel av arbeidet mitt. Mine fine Bodysculpting kollegaer utfordrer meg stadig, de er lærevillig, nysgjerrige og ivrige. Det gjør at jeg skjerper meg, blir mer kreativ og får gjort ting – ikke bare pratet om det.

IMG_4389

Jeg øver inn ny Bodysculpting klasse med herlige Navreet, det er så godt å være «team»!

I dag har vi øvd inn ny Bodysculpting klasse. Åpenbart er ikke alle kollaegene mine her midt i fellesferien så jeg inviterte Blogger og løpe entusiast Melissa Thelwall også til å bli med.  Det gir energi til det treningsarbeidet jeg gjør fordi jeg åpner perspektiver og lærer mer. For eksempel om løping. Jeg løper i perioder og elsker det, men så må jeg porsjonere energiuttaket mitt og det kan gå en stund der jeg ikke orker å løpe.

Melissa Thelwall Bjargo er utdannet kostholdsveileder og driver egen helsekostbutikk i Spania.  Sammen med sin mann, kiropraktor Aleksander Bjargo, har de to barn. Melissa elsker å holde seg i god form, og løping er favoritten og gir hun meg noen gode råd som jeg vil dele med dere!
FullSizeRender

Melissa bor i Spania og er hjemme på feire, men treningen holder hun jevnt ved like

Vil du lese mer om melissa kan du sjekke ut hennes blogg:  www.melissaspania.no

FullSizeRender

Som arbeidende mamma og løper – er det noen dager du ikke orker å løpe?

Det er viktig for meg at løping er lysbetont, derfor løper jeg kun når jeg har lyst. Løping har med tiden blitt som en terapi for meg, og de dagene jeg trenger å klarne tankene og kjenne på alenetiden, knyter jeg på meg skoene automatisk. Men det har skjedd noen ganger at jeg har snudd etter få minutter fordi løpegleden ikke har vært tilstede akkurat der og da.

running2

Hvordan forbrenner man best kalorier ved løping uten at man blir helt utmattet?

De fettforbrennende hormonene du produserer om natten tar du med deg videre inntil ditt første måltid. Derfor er løping på morgenen før frokost mest effektiv.

Hvilke tanker gjør du deg om «fasted cardio» – altså løping på tom mage (før frokost)?

Jeg har praktisert periodisk faste i ca 5-6 år og opplever de beste løpeturene og resultatene når jeg løper på fastende mage. Spiser du et fettrikt måltid dagen i forveien skal du ha nok energi å hente fra. Mange tenker at det ikke går an, men gi det litt tid og tør å prøve er mitt råd.

FullSizeRender 3

Hva slags treningssupplementer vil du anbefale til før og etter trening?

Jeg pleier å ha kokosolje i kaffen min før jeg trener på morgenen. Det gir meg en energiboost. Også har jeg et L-arginintilskudd som jeg blander i drikkevannet mitt. Etter trening sørger jeg får å få i meg rikelig med sunt fett og litt protein. Et eksempel er en skive surdeigsbrød med rikelig med smør, et bløtkokt egg, avokado og majones.

Dersom man skulle løpe for å få inn litt cardiotrening som ikke er allfor tidkrevende, hva ville du anbefale i minutter og antall økter i løpet av en uke?

Det er vanskelig å anbefale en fast økt da vi alle har forskjellige behov og ønsker. For min egen del kjenner jeg at formen tar seg raskt opp om jeg løper annenhver dag. Det trenger ikke være de lengste øktene, men nok til at jeg kjenner pulsen gå opp og kroppen blir brukt. For eksempel er ti minutter før og etter en styrkeøkt er godt start. Da blir du god og varm samtidig som du brenner opp det siste kruttet før du avslutter.  Legg også inn intervalløkt minst en gang i uken.

IMG_4383

Et smil og en venn under treningen gjør underverker

Så dette med trening og bevegelse er å gi og å ta imot. For oss alle.Vi trenger påfyll og inspirasjon, og oppmuntrende ord og støtte for vår innsats. Det er ofte mer fristende å parkere seg foran Netflix og bli der, men følelsen etterpå er uvurdelig. Jeg kan oppsummere 4 gode følelser jeg får etter at jeg har trent:

  • god samvittighet
  • mykere i ledd
  • mykere hud
  • bedre fleksibilitet og balanse

Lykke til med din trening uansett hvor du er i verden!

MoveGood, RunGood & FeelGood

 

Monica

 

Du kan også like...

1 comment

Bodysculpting + intervju med meg | Melissa Spania 11. september 2016 - 23:40

[…] rumpe bør du sjekke ut bodysculpting! Etter timen ville Monica gjerne intervjue meg, det kan du klikke inn her og lese om du vil. Les mer om Bodysculpting her. Jeg kan garantere bare avslutte med ett ord: […]

Reply

Leave a Comment