Blomstrende Eagle

by Monica Øien

Forestill deg en øvelse som styrker kroppen, øker konsentrasjonen og koordinasjonen din – og åpner opp stivhet i hofter og skuldre! Den fantastiske pilatesøvelsen Eagle gjør det. Den kan gjøres stående og liggende, på matte og på apparater. Her leker jeg meg i marka med nyplukkede sommerblomster.

På Sanskrit heter øvelsen Garuda som betyr den mytiske herre over alle fugler.

eagle 4

 

Slik gjør du – trinn for trinn:

 1. Start stående med begge armer over hode mens du puster inn. På en utpust knytter du venstre arm under den høyre mens du bøyer albuer. Håndflatene møtes og tomlene krysses. Trekk nå albuer nedover og sørg for at fingertuppene er lavere enn nesen!
 2. Pust ut igjen og squat ned med rett rygg.
 3. Flytt nå vekten din over til høyre fot. Pust inn og løft opp venstre fot. Kryss nå venstre fot over høyre kne og kryss det rundt venstre legg. Tærne på venstrefoten gjemmer seg bak høyre ankel.
 4. Finn et balansepunkt rett foran deg å se på.
 5. Press skuldrene godt bak i ryggen slik at du ikke lener deg fremover.
 6. Bli her på 6-10 innpust med nesen og utpust med munnen.
 7. For å slippe opp – pust inn med nesen og på en utpust slipper du kryss fra føtter og armer mens du strekker begge armer opp mot taket (eller himmelen:-)
 8. Repeter på andre siden

IMG_4287 IMG_4290 IMG_4326 IMG_4334

IMG_4325 IMG_4345

Hva gjør «standing eagle» med kroppen din?

 • styrker armer, mage og ben
 • strekker og styrker håndleddene
 • strekker baksiden av lår
 • øker balanse og konsentrasjon

Vær forsiktig om du har hatt en kneoperasjon eller ellers har skader i knær, hofter, armer eller spesielt skuldre. Du får føle deg frem, og kanskje ta bilder underveis i prosessen for å se at du øker balanse og fleksibilitet.

Jeg blir alltid så glad når jeg kan leke litt med øvelser og særlig når jeg kan være utendørs. Personlig har jeg alltid vært stiv i kroppen og har måttet trene mye på fleksibiliteten i hele kroppen. Dette gjør meg godt og jeg håper du også kjenner effekten av øvelsen.

eagle 2

Its the small things in life….

BendGood, BreatheGood & FeelGood

 

Monica

 

Blomsterfoto: @maxbarelphoto

 

 

Du kan også like...

Leave a Comment