Trening på skjæret

by Monica Øien

Vi rekogniserte nærmere en time før vi fant et ansvarlig sted på Øya som vi umiddelbart døpte til Mikmapa. (Mikkel -Mamma – Pappa). Jeg måtte ha litt treningsro og alene – «metime» – mens gutta skulle på oppdagelsesferd på øya.

IMG_4131

øya Mikmapa

Jeg hadde kjent en hel uke nå at leddene begynner å verke, og at jeg blir lettere irritert. Det er ingen spøk, og når folk synes jeg er litt «gærn» så kan jeg faktisk forklare treningsinnsatsen min med at den gir meg bedre helse og humør. Noen ganger føler jeg at jeg må forsvare meg selv fordi jeg trener «liksom» altfor mye. Det er jo ikke tilfelle. 30 minutter hver dag er ikke altfor mye. Jeg løper ikke milevis og sliter ikke ut knær, jeg overbelaster ikke med tunge vekter og mener selv jeg jobber med dypt fokus på kropp og sjel. Vel nu.

IMG_4134

Det ble et lite program og jeg fokuserte mest på rumpa. Vi har vel alle vår greie – men når jeg må tenke økonomisk på trening er det mage og rumpe jeg jobber først med. Disse øvelsene trigger dessuten også indirekte armer og rygg, så egentlig er det full pakke – trening. Det er slik jeg liker å jobbe. Gjør hele serien på venstre side først med unntak av øvelse 4 – der veksler du, så kjører du runden på høyre side og veksler enda en gang på øvelse 4. God trening!!!

Øvelse 1:

Sett på vektmansjetter på ca 1 kg. Start i vanlig planke med litt mellomrom mellom føttene, stabiliser skuldre og trekk navle opp mot korsrygg.

IMG_4098Nå løfter du kun venstre fot i høyde litt over hofte, rolig opp og ned. Jobb deg opp mot 20 repetisjoner. Kan hende klarer du bare noen få og kanskje uten vekter i starten. Se hvordan jeg plasserer hendene mine rett under skuldrene.

IMG_4099

Øvelse 2:

Vri nå kneet mot motsatt side – altså mot høyre, du toucher såvidt bakken men kneet henger litt i luften.

IMG_4113Så løfter jeg samme fot med bøyd kne (altså lik vinkel) litt over mot min høyre side, og kommer tilbake ned til «touch ground». Repeter så mange du orker – men ha gjerne som mål å klare 20 repetisjoner.

SIMG_4115

Øvelse 3:

Sideplanke med benhev kan være ganske utfordrende med vektmansjett, så jeg foreslår at du føler deg litt frem. Her repeterer jeg også 20 ganger. Når jeg går ned legger jeg bare strak fot over den andre. Moderasjon: ghør samme øvelse men i sidekneplanke.

IMG_4103

Øvelse 4:

Innside lår. Jeg ligger på albuene som på bildet og lager «froskeføtter» og løfter annenhver fot. Husk å ha fokus på magen og korsrygg, denne øvelser krever at du stabiliserer nedre rygg og core. Kjør ca 20 repetisjoner og gjenta denne øvelsen når du jobber med høyre side etterpå.

IMG_4110

Følelsen etter en liten effektiv økt kjennes i kropp og sjel. Ofte sitter dette arbeidet mer i viljen i forkant fordi alle liker følelsen i etterkant. Jeg håper jeg kan inspirere deg til små lekne økter og feelgood trening.

Jeg kjørte en liten armserie med 5 kg vekter i tillegg. Her er utstyret jeg brukte på min treningsøy!

IMG_4119

Og her er belønningen og gaven jeg fikk av gutta som hadde vært på øyas høyeste topp og funnet skatter fra naturewn til mamma:

IMG_4121

Hasta la vista Mikmapa!!!!

IMG_4129Livet er herlig!!

IMG_4130

Ønsker du noen smarte tips om hvordan holde vekten i sommer kan du lese her:

Sommerferie – tipsene for å holde vekten

ExploreGood, LiveGood & FeelGood

 

Monica

 

Du kan også like...

Leave a Comment