manglende treningslyst

by Monica Øien

Noen vil sikkert si det er bra for meg, men for min del er det ikke det. Jeg er på den vakreste turen langs norges kyst, båten er installert med all verdens treningsgadgets, vekter, trx, miniband, restianceband, toningballer, vektmansjetter, slides og joggesko, men jeg har den siste uken manglet enhver lyst til trening. Det er vanskelig å forstå og jeg må spole ganske mange år tilbake for å minnes denne følelsen. Været er nydelig, naturen åpenbarer seg og det finnes så mange fine plasser å gjøre en trenigsøkt. Men altså. Kroppen min vil ikke. Akkurat nå.

IMG_3720

Jeg har tenkt på at følgende kanskje kan være årsaken. Jeg bruker endel krefter hver dag på å mobilisere lyst, denne er etterhvert blitt automatisert og fordi jeg er nysgjerrig og ønsker stadig å leke frem nye øvelser og rotasjoner er trening en hverdagslig glede for meg. Men jeg merker at jeg trenger å ha min plass og når jeg er på farten slik som nå så finner jeg ikke min «plass» og min ro. Min «metime som jeg bevilgmer meg selv gjennom treningen.

IMG_3402

Ofte ellers når jeg er på dagsbåttur blir jeg inspirert, men når jeg faktisk ferierer her er det ikke helt det samme. Her er et eksempel på at jeg blir inspirert på en kort tur som altså ikke er ferie….

TRX slyngen – tank-top sommerarmer

Hjemme har jeg laget min treningsplass og min egen kurv der jeg har mine greier. Det er enkelt og praktisk å ta dem frem og trene. Jeg kjenner at jeg trenger rutiner og forutsigbarhet for å systematisk sette meg inn i treningen for å gjøre det ordetnlig. Vie tid og oppmerksomhet.

IMG_3693

IMG_3449

Dette bare forsterker min teori om at trening eller bevegelse er noe man ikke pakker inn mellom middagslaging og andre gjøremål. Det å være nærværende og tilstede gir dedikajson og glede. Her kan du lese mer om tilstedeværelse i treningen:

Du kan ikke trene og lage mat samtidig

Uansett, det er overhode ingen krise, men med min irriterende osteoporose og artrose er det faktisk avgjørende for hele energinivået mitt at jeg får gjort en liten daglig treningsats. Så etter en uke på fjorden vil kroppen min hjem til rutinene igjen. Kan du kjenne deg igjen i dette? Nå nyter jeg lek og glede og litt turer her og der og prøver ikke å tvinge inn det som føles ubekvemt. Men jeg kan love deg at å endre en vane tar bare noen få uker og man blir fort vant til å ikke trene igjen. Så mitt helseråd er – litt bevegelse – minst en halvtime av et eller annet slag hver eneste dag. Nå gleder jeg meg snart til min hverdag igjen. Da føler jeg at kropp og sjel er på plass, magen fungerer bedre og det er balanse i meg.

Nyt sommeren på din måte,

MoveGood, DoGood & FeelGood

 

Monica

 

 

Du kan også like...

Leave a Comment