Du kan ikke trene og lage mat samtidig

by Monica Øien

Dersom du tror du kan lage mat, sende sms eller organisere mens du trener jobber du ikke slik du skal. Nøkkelen til din egen suksess og resultater ligger i tilstedeværelsen og til hengivelsen til det arbeidet du faktisk gjør for å forme kroppen. Det gir opptil 40% bedre resultater på selve bodysculptingen din dersom du fokuserer på de stedene du jobber og samtidig lærer å kjenne hvor forbindelsene går mellom de ulike musklene.

Derfor er det viktig å finne en treningsform som gir deg såpass mye opplevelse at du ”glemmer” alle andre gjøremål. At du evner å være i det øyeblikket ditt, og i beste fall lærer å elske det. Jeg ønsker å etterstrebe den følelsen du får når du trener og du ser på klokken og nesten hele timen er gått. Det er magisk. Det betyr to ting:

  • Det ene er åpenbart at du ikke har kjedet deg
  • Det andre er at du ble utfordret til å fokusere på det arbeidet du gjør mens du gjør det.

Trening skal oppleves som å leke da du var barn

Husker du den følelsen det var på lekeplassen eller med vennegjengen ute på løkka da tiden bare fløy og du ble lei for å bli ropt hjem til kveldsmat? Slik kan trening være. Men det kan hende du trenger noen hjelpemidler.

Sommer Andasol 07 265

Tiden flyr når man leker

IMG_3476Å endre rotasjoner, musikk, hjelpemidler, treningstøy, omgivelser og øvelser er essensielt for å lykkes, og absolutt nødvendig for å ikke gi opp. Om du spiste den samme brødskiven med samme pålegg hver eneste dag ville du antakeligvis knapt lagt merke til magien i måltidet ditt, men tygget deg igjennom en gammel rutine. Ingen thrill eller opplevelse verken for kropp, hjerte eller sinn. Slik er det også med treningen.

Trening er me time

Din trening er en fokusert tid til deg selv der du bidrar til en forbindelse mellom kropp og sinn og der du pusher deg selv i en helsemessig gunstig retning og mot et mål. Det er du som må definere hvilke utfordringer du har i ditt eget liv og våge å vedkjenne deg dem.

mindfulness

Treningen blir mye mer effektiv når hengir deg

Bestem deg for hva du skal gjøre med din helseutfordring

Kanskje er det vekt som er årsaken, kanskje det er nedsatt lungekapasitet, artose, osteoporose, dårlig holdning? Vi har alle noe å ta fatt på. Det gjelder bare å definere dette for deg selv og deretter bestemme deg for hva du skal gjøre med det.

Noen tips til å komme i gang med din nye måte å trene på

  1. ikke la klærne være noe tilfeldig du rasker med deg fra skuffen. Men om du ikke har råd til treningstøy så finn en tshirt fra skapet og klipp av en strømpebukse. Prøv å sette sammen et lite antrekk for å føle deg vel. Det finnes masse morsomt tøy både på H&M og Zara, og sjekk alltid tilbudsstativet. Klær er viktig fordi trening er din fokuserte tid og gave til deg selv – og jeg anbefaler deg å investere i et antrekk.
  2. Finn din treningsplass. Om sommeren er det enklere med parker og under trærne. Men rull gjerne matten frem i stuen, flytt på et bord, lage dine 2-3 metere din plass, ta deg denne tiden til å skape din ”metime”- space.
  3. Finn en kurv der du kan samle din treningsgadgets slik at du har dem tilgjengelig og organisert inne rekkevidde. De kan du enten kjøpe – Claes Olhson har masse spennende, eller du kan lage litt selv. Vektmansjetter kan lages av tøy som du fyller med sand eller småstein og syr igjen. (sørg for at sanden først blir lagt i en brødpose. Forme denne til en pølseform og rull tøystykke sammen som du enten syr eller fester med strikker og tau. Farrisfalsker kan du fylle med sand. Et håndkle duger som matte.
  4. Bestem deg for musikken. Jeg lager lister. 80-tallslister, Donna Summer, Abba, VG lista.. varier denne og la musikken gi deg energi.
  5. Samle venner. Noen ganger er det nok å ha en fast avtale, kanskje en helegdag og dere kan sammen jobbe, le og fokusere på det dere gjør.
  6. Meld deg inn i webtrening.no
  7. Print ut en månedskalender og heng på kjøleskapet. Kryss av for hver økt og antall minutter.
  8. Bestem deg for noe godt å spise eller drikke etter treningsøkten. Det kan vøre så enkelt som at du tar din neste kaffekopp som du har gledet deg til.
IMG_8281

Med tilstedeværelse blir trening en god og viktig tid for deg selv

Trenger du å øve på mer tilstedeværelse mens du trener, les her:

10 øvelser for skjønnhet og selvbevissthet

FocusGood, DoGood & FeelGood

Monica

 

Du kan også like...

3 comments

Katja Bye 20. mai 2016 - 18:31

Tilstedeværelse! Ja så viktig! Takk Monica!

Reply
Monica Øien 29. mai 2016 - 01:09

Ja ikke sant Katja:-)))

Reply
manglende treningslyst | Monica Øien 20. juli 2016 - 12:07

[…] Du kan ikke trene og lage mat samtidig […]

Reply

Leave a Comment