Feelgood: Strekk & styrke i en øvelse

by Monica Øien

Jeg leter alltid etter måter å bruke kroppen på som gir både et velbehag og en styrkeutfordring. Denne øvelsen er enkel å gjennomføre, og gir deg avspenning i stramme kontorhofter. Jeg starter ganske enkelt med å plassere strikken under armene mens jeg holder med hver hånd og strammer til.

Senk skulderene og tenk at du forlenger begge armene ut fra kroppen. Sørg for at det er såpass god strekk på therabandet at du kjenner at armene får jobbe.

theraband

Strikken ligger under hver arm med lett press utover til siden

Så mens du holder det jevne presset utover lener du deg nå over mot en side. Pass på at skuldrene hele veien er i kontroll og langt bort fra ørene, magen holdes inne. Jeg tøyer nå den ene siden (den som er lang) og jobber aktiv med midjen på den korte. Det er ikke en lettslengt pendel men en kontrollert bevegelse der jeg holder igjen samtidig som jeg forkorter midjen (den korte siden). her blir jeg noen sekunder.

theraband

Jeg jobber bevisst på begge sider – styrke og strekk

Slik svinger jeg meg sakte og kontrollert med press utover fra side til side noen minutter. Gjenta gjerne øvelsen 2-3 runder og kjenn hvor godt den frigjør deg fra spenninger og stress i hofter og midje.

theraband

Pendle rolig og fokusert fra side til side

Ønkser du mer trening med theraband kan du klikke her:

Fix skuldrene med Kate Winslet «Titanic pose»

StretchGood, ReleaseGood &FeelGood

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment