8 øvelser med miniband

by Monica Øien

Jeg repeterer det ofte! «Consistency is the key word!» fordi jeg virkelig mener at litt hver dag gjør den store forskjellen. Du må nesten prøve for å forstå hvor effektivt det er. Jeg vet at trening er så ekstremt vanskelig å få skviset inn i den travle hverdagen med jobb, barn, ettermiddagssysler, middaglaging og når kvelden kommer er ihvertfall jeg helt pumpa!

Jeg har akkurat vært på en jobbreise og hatt med meg 4 – åringen, det var absolutt ingen egentid til trening men jeg fikk lurt inn noe trening som dere skal få teste her. Junior lekte fornøyd og jeg fikk mine minutter. Vinn – Vinn!!

Her har jeg snekret sammen et kort men veldig figurformende effektivt treningsprogram med miniband. Den kan du kjøpe på tilbud til 99 kr her dersom du ikke har en allerede:

http://www.prshop.no/produkt/miniband/

_MG_3914 _MG_3917

Okey jeg forklarer under hvert bilde hva du skal gjøre. Forsøk å repetere opp mot 25 reps per øvelse og øk på til 50 når du er sterk nok. Dette tar deg noen minutter.

ARMER:

Øvelse 1: Biscepscurl. Hold nederste arm og hånd statisk slik at du føler et press mot minibandet. Den øverste armen beveger du opp til skulderhøyde og ned i biscepscurl.

IMG_8878

Øvelse 2: Skulder. Hold statisk med en hånd i miniband bak nakken din (pass på at du ikke river deg i håret med strikken… au..) . Den strake armen beveger du ut og inn til like over skulder, hold presset hele veien på strikken.IMG_8874

Øvelse 3: Laterale pulser. Før strikken på utsiden av begge håndleddene dine, hold presset jevnt og gjør små pulser utover.

IMG_8876

Øvelse 4: Triceps. Her holder jeg den øverste armen statisk mens nederste arm beveger seg opp og ned fra albuledd og ned. Kjenn at du treffer triceps.

IMG_8872

SETET:

Øvelse 1: Utsiden lår og midje. Ligg på siden din, plasser albu like under skulder. Strikken er på utsiden av leggene, løft begge ben fra bakken og jobb utover med begge ben.

FullSizeRender_4

Øvelse 2: Sete og arm. Legg nå ned nederste ben bøyd i bakken med strikk over begge legger, gjør pulser mens strikken er stram oppover. Fot er flekset og jobb oppover. Extrabonus kjører du gjerne 25 reps i samme posisjon også bakover!

FullSizeRender_2

Øvelse 3: innside og utside lår. Tilt nå øverste fot ca 30 grader fremover med strikk på utsiden av legg. Puls fremover mens du hele veien har press på strikken og holder høyden frem i rommet.

FullSizeRender

MAGE/LÅR

Øvelse 1:  mage og utside lår. Samle føtter i froskeposisjon, Knær ut til siden, bli her og gjør pulser utover mens du har hender i nakken, korsyggen i bakken og løftet hodet. Utfordre deg og kjør så mange du klarer!!

FullSizeRender_3

Programmet er skånsomt og deilig for kroppen, vi skal ikke undervurdere hvilken fantastisk effekt et slikt minibandprogram har på kroppen vår,

ExploreGood, WorkGood & Feelgood

Monica

Du kan også like...

2 comments

Leave a Comment