Stranden – med et hav av muligheter

by Monica Øien

Jeg elsker stranden og strandlivet, men hvem gjør vel ikke det? Det er ikke vanskelig å like og lengte etter noe som er så vakkert, så rent, så åpent og så varmt.. Jeg var store deler av min barndom på Mallorca, siden ble det fastlandet og Andalucia. Jeg har dessuten hatt Jærstrendene som min boltreplass hvor jeg opplevde fire rustikke årstider selv på den varmeste sommerdag i juni. Å dra til stranden for meg innebar å sykle med regntøy og ha med ekstra ullgenser, kjekspakke, saft og bikini og walkman – så klart. Det var jo på 80-tallet.

I dag bruker jeg stranden så ofte jeg kan,  også til å trene på (med mange rare blikk), jeg jogger eller samler venner i Marbella for en beachtreningsøkt:

IMG_3126

IMG_0129

Jeg hadde Solastranden som barn, men ikke varmen. Vi pakket oss ned mellom sanddyner og prøvde å finne ly bland siv og strandnellik mens det blåste stikker og strå. Å bade orket vi knapt tanken på. Men havet og fargene berørte barnehjertet mitt, og en dag ble det klart at fargene mitt øye kunne blotte på strand og hav og sanddyner skulle gjenskapes, enten på lerret, i smykker eller i mitt hjem. Slik har det nå blitt.

 

Nå jobber jeg nok en gang med sommerkolleksjonen og i år som ifjor er det mye strandinspirasjon her. Både når det gjelder materiale og farger. På bildet under viser jeg noen armbånd som kommer dandert på et nydelig drivved jeg fant forrige uke på stranden i Ventura, California.

IMG_8958

Med «Beach by Inmotion» kolleksjonen ønsker jeg å dele varme følelser rundt strand og strandliv. Jeg har plukket skjell, seaglass og avslipte fliser så lenge jeg kan huske fra strender helt fra India, via USA til Spania og her hjemme. Seaglass er blitt tromlet og pusset og boret og tredd. De nye designene på sølvmyntene minner oss om sommer og varme, det er sjøstjerne, palme, ananas, et nytt skjell og oliventre for å nevne noe.

Her er noen smakebiter og disse 3 er allerede lagt ut for salg på nettbutikken min:

Bilde 1:

«magic clam» som er symbol på kjærligheten med teksten «magic» på baksiden var en favoritt i sommer 2015 kolleksjonen. I år har den fått med seg lukkekantene og kommer i ny «skjellprakt».  Dette armbåndet skal minne deg om hverdagsmagien!

IMG_8956

Bilde 2

«move seastar». Den skal få bli med på masse spennende i sommer 2016. På baksiden av sjøstjernen står det «move» – og jeg har tenkt at den er en real på påminnelse om fri bevegelse som sjøstjernen har. Den refleterer havets og himmelens stjerneskjønnet. Den drar deg bort fra rasjonell analyse og tilbake til dine naturgitte sanser  og gaver. Det er noe som faktisk bevegelse (les trening hehe) egentlig er.

IMG_8955

Bilde 3:

«pine smile». Selve invitasjonen og gleden til livet, til menneskene og følelsene. Den ble brukt for å dekorere hjem over hele verden, for eksempel i ankomsthallen eller i entreen for å ønske gjester velkommen. Den minner oss på å være gjestfrie, og å akseptere menneskers ulikhet. Ananasfrukten symboliserer fred, gjestfrihet og glede. På baksiden av denne står ordet «smile». Et smil er jo aldri feil!

IMG_8954

Sommerens drømme armcandy kan se slik ut, men da må du love meg å – bevege deg, se etter hverdagsmirakler og smile:-)

IMG_8953

Kanskje vekker noen av ikonene minner også hos deg, kanskje er det fargene eller følelsene? Disse skjellene fant jeg forresten på Palm Beach, Florida der Atlanterhavet blåste pusten fra meg. De er så vakre og polerte av sand og naturkrefter. Jeg gleder meg til å vise smykker med skjell senere mot våren.

FullSizeRender

Livet er en strand, så rent, så åpent og så nakent. Her vil jeg utfordre deg til å rope fritt,  løpe, lese bøker, trene, sove, spise, ha picnic og være med venner. Ja her kan du puste, bare være og alle sansene er med. Hele året rundt!!

IMG_0140

BeachGood, MoveGood & FeelGood

Monica

 

 

English:

The power of the nature is clear and unpredictable by the sea. The beaches where I grew up taught me how incredible enormous the world is. By gazing out on the sea, I lost the sense of time and place amazed by the impressions from colours, the smells and the sounds. On my beach, we could experience rain, snow and sun all at the same day. By designing a beach collection I wanted to you to bring exotic dreams into to your daily life, in both June and January and be reminded by the beautiful feeling you get when you are beaching, meditate over the impressions from the treasures from the beach, the delicate sand, the dunes, the clams, shells, white stones and the driftwood. I did collect some nice sea treasures to this collection for you to wear and feel. Remember your freedom, your beach – because life is a beach.

Du kan også like...

Leave a Comment