Pretty Happy med Kate Hudson

by Monica Øien

Jeg må innrømme at jeg er stor fan av Kate Hudson, og ikke akkurat mindre etter at jeg har lest boken hennes «Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body».  Superstjernen,  alenemoren og grunnleggerne av treningsmerket Fabletics er i ferd med å bygge opp et velværeimperium. Jeg er imponert over hvor jordet hun fremstår.

fabletics

«Dont wait for happy to happen!»

Boken handler om hvordan hun har lært å roe ned tempoet, optimalisere hvordan og hva hun spiser, trener og mediterer. Hun snakker om det bilde folk har av henne som en alltid smilende og lett person oppvokst i Hollywoods «adel»,  men avslører at også hun har tøffe dager, men er mer moden etter at hun fikk barn. En av grunnene til at hun faktisk har skrevet denne boken er at hun ofte får spørsmål om hvordan hun holder formen, hvordan hun ble kvitt gravidtitetsfettet, hvordan hun så tilsynelatende enkelt kan gå ned i vekt før nye filmroller og hvordan hun kan se så sunn og sprek ut. Senere leser hun fragmenter fra sine uttalelser i bladene: «Jeg gjør pilates». «Jeg er veganer». «Jeg bruker hopptau». osv – men hun følte at hun aldri fikk forklart det hele bildet. Så derfor bok!

En av hennes hovedsetninger som jeg virkelig liker og er enig i er å være «bodysmart» – en kroppsforståelse som krever tilstedeværelse og kontakt med deg selv. Det er en lang livsstilsreise som du ikke får når du kjører moteaktige dietter og 30 dagers metoder. Kroppen vår er i forandring – aldersmessig og gjennom sesonger og må lyttes til kontinuerlig. Derfor er mat og trening noe som stadig må justeres. Så AHA-opplevelsen for Kate kom da hun skjønte at det ikke fantes kun en diett eller et regime å leve etter. Hun hadde nemlig lett og utforsket og håpet mang en gang at hun hadde funnet nøkkelen til hvordan spise for å holde seg slank og vital… Så forståelsen går i at vi er i forandring og må lære noe nytt hver eneste dag! Ærlig og ekte er Kate men byr ikke på en matplan som gjør at leserne kommer til å likne på henne, men hun har flere gode og vitenskapelige fettforbrennende mattips.

kate-hudson-pretty-happy-02feb16

Det finnes altså ingen fast diett for Kate Hudson, men det handler om å være «connected» – å ha kontakt med kropp og hode.

Her har jeg oppsummert noen av Kates tips for å skinne både på innsiden og utsiden.

  • Mennesker er i forandring – sørg derfor å forandre rutiner, utseendet og måter å tenke på
  • Forandre treningrutinene. Kate trener med Tracy Anderson, hun gjør Body by Simone, hun gjør Pilates.  Når hun virkelig vil nå dypt og forme kroppen er pilates førstevalget
  • Hold deg unna dietter, Kate selv spiser jevnt ca 5 måltid om dagen og har kuttet ut kjøtt
  • Hun anbefaler dans, det er lekent og gøy og stressdempende
  • Slutte å dømme seg selv og eliminere frasen » jeg må» fra vokabularet
  • Før journal over det du spiser og hva du har trent, alternativt kan du bruke et» Drawing Board»

kate pilates miami.com

Om Pilates sier Kate Hudson: «Nothing, literally nothing, makes me feel like I`m back to my body more than pilates»

Dette er musikk i mine ører og jeg føler meg inspirert og revitalisert etter å ha lest Hudson. Hun er en ung kvinne på 36 år med sunn fornuft, smittende energi og entusiamse.

For dere som ikke helt vet hva Pilates er kan jeg si at det i starten er en tålmodighetstrening, man må gi det litt tid for å skjønne forbindelsen mellom kropp og hode. Her har jeg skrevet litt info om pilates:

«Man jobber med dyptliggende coremuskler i mage og rygg som stabiliserer holdningen. Stabilitet og kroppskontroll er målet. Den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte. Fokuset i treningen er pust, holdning og kontakt med de ulike muskelgruppene.»

kate og bok dailymail.co.uk

InspireGood, BelieveGood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment