Hvordan være positiv til din egen kropp

by Monica Øien

Er du din verste kritiker når det gjelder din egen kropp? Vel, da er du ikke alene. De fleste av oss ser oss i speilet og bomber løs med indre stemmer om alt som er feil. Det hadde vært så mye bedre for selvfølelsen om vi helt automatisk våknet opp og så oss i speilet og sa «Jøss så vakker jeg er». Men faktum er at vi på et helt naturlig vis påpeker  negativiteter som for store legger, for mye fett på armer, for stor rumpe, for svai rygg, for dratt i ansiktet.. og følger opp med tanker som at «i dag skal jeg ikke spise hele dagen» – «neste uke skal jeg begynne på diett» eller «nå skal jeg faste…»5 kjendiser

Selvfølelsen vår og livsgleden og kraften vi utstråler avhenger av hvordan vi føler oss. Kan du kjenne igjen den følelsen det er å være på fest i en kjole som ikke sitter helt slik du vil, kontra om du har på deg en løsere genser som skjuler litt mer? Folk kan si hva de vil til deg, men det er du (ihvertfall jeg) som er din verste indre kritiker.

Å jobbe i treningsbransjen kan ta motet også fra meg, det er et enormt fokus på muskler og styrke,  på perfekt trente kropper og daglige oppdateringer for eksempel på instagram. Jeg er dualistisk, på en side vil jeg se og få med meg alt, men på den andre siden tillater jeg meg selv å si at det jeg gjør ikke er bra nok. Jeg spør meg selv ofte hvordan jeg kan snu mitt eget selvfokus som kan klinge negativt? Til å elske det jeg har og er. Til å verdette det og akseptere med stolthet slik jeg eldes? Mange av dere som følger meg vet at jeg kjemper for at litt trening hver dag skal være mer enn godt nok, men noen ganger kjenner jeg at jeg må ha en pause. Hvordan kan jeg være grei mot meg selv og ikke kritisere meg selv når jeg lytter til min egen kropp?

Jeg tenker at en juicekur, en quickfix eller en eller annen diett ikke er svaret. Jeg prøver å omskrive min egen umiddelbare reaksjon på alt jeg ser og møter til at det ikke skal virke truende på meg og få meg til å føle meg mindre og dårligere. Her er noen helt konkrete ting jeg øver meg på å gjøre som jeg håper kan inspirere deg dersom du er litt sånn som meg :

1.Si Stopp

Når negavtive og destruktive tanker dukket opp sier du STOPP og lager en ny læresetning, min er: «takk fine meg som har en kropp som gjør noe for meg hver eneste dag»

2.  Kast tankene dine i søpla

Skriv ned på en lapp alt det du synes er stygt eller dumt med kroppen din, og kast den i søpla!! Si til deg selv at «nå går jeg videre»

3. Beveg deg litt hver dag

Det er viktig å gjøre litt bevegelse hver dag, du vil føle deg bedre fordi du selv bestemmer at det er slik du vil leve ditt liv. Ta en plankeserie på 90 sekunder. Eller sirkle armene dine 100 ganger hver vei. Gå en tur. Gå i trapper. Bare gjør noe.

4. Mediter i takknemlighet

Etter en endt treningsøkt eller før du legger deg kan du legge inn en liten meditasjonsøvelse for deg selv. Jeg sitter på tuppen av en stol slik at ryggen min kjennes strak og avslappet. Så puster jeg inn 5 positive ting om meg selv eller som jeg er takknemlig for at finnes i livet mitt. Det kan være slik: «takk for at jeg har en familie jeg er så glad i.»

5. Se hverdagsmagien

Lær deg å se etter små hendelser, episoder eller øyeblikk som faktisk er litt magiske. Det kan være hjerte som er tegnet i din caffe latte. Et vakkert tre. Noen som smilte til deg. En vakker istapp. Det faktum at du fikk parkering. Jeg er sikker på at du ser noe nydelig hver eneste dag!

kaffe

5 kjente jenter om å være positiv til egen kropp

Mia Gundersen – skuespiller

«Måten jeg bygger meg opp er at jeg jobber mentalt, hver dag og må jeg så gjør jeg det flere ganger til dagen.  Med en gang negative og så klart godt gjenkjennbare tanker kommer opp, så har jeg et sett av positive tanker som jeg har etablert og som jeg bruker bevisst.  Det er meget effektivt både på å holde treningen vedlike og holde  negative tankebaner i sjakk.»

Mia Gundersen og monica O_7

Marna Haugen – blogger/designer

«Jeg kan stå i speilet og plage meg selv over bred midje, men så snur jeg meg litt til siden og vips så ser den smal ut. Da forlater jeg speilet med et smil og bestemmer meg for å ikke la hodet mitt ødelegge dagen. Det vil alltid være noe jeg ikke er fornøyd med men til gjengjeld så har jeg ti ganger mer jeg er fornøyd med.»

marna

Marthe Kveli Valeberg – stylist/designer

«Når jeg ser meg selv i speilet har jeg både gode og dårlige dager, men er alt i alt fornøyd og takknemlig over min egen kropp som har jobbet beinhardt gjennom harde sykdomsperioder, tøffe graviditeter og fødsler, og gjør så godt den kan.FullSizeRender

Carina Dahl – sanger og TV-personlighet

«Jeg tenker at vi lever troligvis en gang, og da har jeg alle forutsetninger til å ville jobbe for å føle meg bra med meg selv, det ene livet jeg er så heldig å ha fått.  For min del handler det om å innarbeide en vane som utgjør at jeg får energi og en god selvfølelse. Det innebærer trening og et sunt kosthold, men er også en variert og balansert hverdag.  Når jeg ser meg i speilet så gjenspeiler det hvordan liv jeg har valgt å leve, og det er en god følelse å kjenne at man ser sunn ut. Det er viktig for meg.»

carina

Sandra Lyng Haugen – artist

«Jeg prøver å fremheve midjen min og er fonøyd med smilet mitt som jeg føler utstråler positivitet.
Når jeg ser meg selv i speiler så tenker jeg at jeg er ok som jeg er. «

Sandra_Lyng_bloggfeb2016.8

ThinkGood, Lovegood & Feelgood

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment