Ditt nye treningsmantra – hver dag

by Monica Øien

trening er en glede og jeg skal bevege meg hver dag resten av mitt liv

Nesten hele mitt liv har jeg vært en ON – OFF type. Jeg har prøvd utallige dietter og treningsformer, vært “flink” lengre perioder, droppet, hoppet på igjen – for å kjenne at mestringen har vært like ustabil som resultatene jeg søkte.. Selvbildet mitt har båret preg av nederlagsfølelsen det er å ikke få det til. Både kroppen og humøret har fått en trøkk.

Når jeg ser tilbake på bilder av meg selv i ungdomsårene ser jeg en annen enn den jeg er i dag. Jeg ser en ung usikker pike som stadig prøvde å være bra nok. Det tok veldig mange år og helt opptil midten av 30-årene før jeg fant en trening og mat rytme som var helsemessig bra for meg. Jeg er sikker på at mange der ute, tenker når de ser meg at hun er “helt perfekt”. Men sannheten er at jeg har og fremdeles jobber knallhardt med å holde muskler, stabilitet og vekt i sjakk. Det kommer ikke som en naturgitt gave, det er min egen arbeidsinnsats jeg kan takke for den jeg er – i dag! Det er hard jobbing!

Jeg har gitt meg selv et treningsMANTRA og det er ordet: Kontinuitet!

Jeg har stilt meg spørsmålet om hvorfor er det å trene jevnt er mye mer slitsomt enn å for eksempel pusse tenner, dusje, spise og rydde? Jo, tiden er åpenbart et faktum. Det tar minst 1 time å trene. Tannpuss tar 3 minutter. Jeg bestemte meg for ca 10 år siden for å tenke nytt. Jeg gjorde det først som et eksperiment et års tid, og da jeg så hvordan det påvirket humøret mitt, mestringsevnen, holdningen, vekten og kroppen sa jeg til meg selv at jeg skulle aldri gå tilbake dit jeg var!! Men jeg måtte omprogrammere hjernen til å akspetere den nye måte å tenke trening på. Jeg meldte meg ut av Sats og Elixia og skapte mitt eget treningsunivers. Jeg har aldri gått tilbake til der jeg før var, med dømmende holdning til meg selv som ikke fikk det til.

Så hva om du nå blir med meg på å forplikte deg selv til å tenke EN HELT ny tanke. Og tenk om denne endringen hjalp deg til å nå det målet du har drømt om hele ditt liv, nemlig å bli en sterkere, friskere og flottere utgave av deg selv. La meg få guide deg!

Ditt nye MANTRA og din nye vei

Jeg vil be deg si til deg selv at trening er en vakker oppmerksomhet til deg selv, noe du skal glede deg til, verne om, pleie og være takknemlig for. Det er IKKE et ork. Din selvdefinerte “metime” er starten på resten av ditt liv!!
Repeter dette til deg selv mens du ser deg i speilet HVER dag helt til det sitter.
Fra nå av skal trening “gi” til deg – til kroppen, til hjerte og til hodet ditt, det tar ingenting fra deg – heller ikke fra tiden din, det gir deg!

Din trening skal fra nå av være din daglige følgesvenn, din bevegelse, din gnist, din glede, din mestring, din helse, din kontroll, din stolthet JA din absolutte overbevisning. Fra i dag og resten av ditt liv.
Belønningen din er en vakker gave til deg selv der du- jeg vet det høres litt svulstig ut, men jeg mener det fordi det du får igjen av å gi deg denne tiden er en fornøyd deg – fordi du mestrer noe du drømmer om- og noe du egentlig føler du er.

Jeg er overbevist om at ved å plante en ny sannhet i deg selv kan du endre deg. Jeg har gjort deg og jeg tror at du kan. Jeg skal hjelpe deg litt med hvordan. Men først må du si ja til å bli med på hele denne tilfredstillende reisen som handler om deg, din kropp og din egenkjærliget.

Du skal gjøre en forpliktelse overfor deg selv og til meg om å etablere en følgende nye tanke:

trening er en glede og jeg skal bevege meg hver dag resten av mitt liv

Slik vil du nå dine drømmeresultater og dette får du på kjøpet:

 • kontinuitet og mestringsfølelse
 • god rygghelse og flottere holdning
 • bedre blodsirkulasjon
 • sterkere benmasse og muskler
 • glede og stolthet
 • vise for deg selv at du kan, og at du vil og at du får det til!

Virker ikke alt dette som en forlokkende følelse?

Men hvordan skal du da realisere dette prosjektet?

Vi må tenke nytt. Det er helt klart ikke mulig å løpe til treningsstudio hver dag, vi har rett og slett ikke tid til det, og mange har ikke råd til et kostbart medlemsskap. Så denne innsatsen på du gjøre selv. Hjemme. Men jeg har lovet å hjelpe deg dersom du forplikter deg!

Ved å legge inn noen økter på stuegulvet, badet eller der du har plass blir det enklere å nå dine mål! Å trene litt hver dag innebærer at du skal øke pulsen din, bli varm, helst svette og økten bør vare i minst 20 effektive minutter. Du kan dele øktene opp og porsjonerer bevegelsene dine utover dagen om du ikke rekker alt på morgenen for eksempel.

Treningen er en glede, ikke et ork
Du kommer til å nå dine treningsmål. Fra nå av skal du går bort fra tenke på 2 og 6 ukers innsatser og forsetter – nå er det glede og ikke ork, det er kontinuitet og ikke skippertak – som gjelder. Og du vil se og føle at kroppen forandrer seg. Det tar nemlig et år å skulpturere frem varige resultater. Tar du vare på deg selv på denne måten vil du legge grunnlaget for resten av ditt liv med en ny måte å forstå trening og bevegelse på.

Jeg er med deg i tankene hver eneste dag og har satt sammen et lite start program for deg:

Her kommer forslag til en daglig mini økt du kan legge inn de første uken:

Cardio stolserie:

 1. Finn frem en stol med rygglene. Gå opp og ned og trå med kun høyre fot 20 ganger, bytt fot, repeter 3 runder.
 2. High knees på stolen, plasser hender på stolsetet og løp med høye knær i ca 1 minutt
 3. 20- 40 squat jumps der du lander på hele fotsålen

FullSizeRenderIMG_8326

FullSizeRender (1)FullSizeRender (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Plankeserie:

Finn frem to vektmanualer eller vannflasker. Plasser hender under skulder og løft deg opp i hel planke eller kneplanke.

 1. Stå statisk 45 – 90 sekunder.
 2. Ta deretter vektmanualer og løft i hammer curl 20 rep på hver side.
 3. Sideplanke på skulder statisk 30 – 60 sek
 4. Fortsett med vekt i hånden i sideplanke og løft vekt fra gulv og strakt opp mot tak 20 rep og bytt deretter side og gjør det samme.

FullSizeRender (3)FullSizeRender (4)FullSizeRender (5)FullSizeRender (6)FullSizeRender (7)

Gjenta hele serien 2-3 runder!! Nå er du i gang!

Hva skjer med kroppen etter 3-6 måneders daglig trening:

 • styrker hjerte og lunger
 • hvilepulsen går ned og recover raskere etter trenign
 • forbedrer muskelstyrken
 • minsker kroppsfett
 • reduserer risiko for diabetes, hjertesykdommer, kreft og benkjørhet
 • reduserer risiko for psykiske lidelser
 • forbedrer helsen din

Belønning:

Så når du har etablert den nye tanken er neste trinn og lokke deg selv med en fin belønning. Det er viktig å ha noe å strekke seg mot. Sett deg nå en dato som markerer den første dagen i resten av ditt liv hvor helårskroppen er fokus. Lag et delmål gjennom hele året, etter 3 – 6 – 9 og 12 måneder. Konkretiser dem. En belønning kan være nye treningsklær, en etterlengtet reise, en middag, en massasje, en fjelltur, en opplevelse. Skriv dette ned i kalenderen din, fortell om målene dine og allier deg med andre, da er sjansen større for at du forplikter deg.

Her kommer noen sanne fakta som får deg til å tenke at dette er lurt:

 • vi bruker for mye fjernkontroll og sitter mer på rumpa enn før
 • vi handler på nett og går mindre til butikken
 • vi kjører mer bil
 • vi jobber mindre med hender og kropp, maskiner har overtatt
 • vi outsourcer husarbeid og andre gjøremål
 • vi leker mindre og beveger oss generelt lite

Du kan også like...

Leave a Comment