Hva er en Mala?

by Monica Øien

Da jeg kom til California skjønte jeg at malatrenden var noe jeg bare måtte hive meg på. Ikke bare for å bruke den selv, som et kjede, til meditasjon og mindfulnestrening og på matten, men også for å lage. Så det lærte jeg, og min kunnskap kommer fra to steder, Nepal og California.

Big Sur og California, min inspirasjon

Dette ble det bok av og den er snart klar nå i oktober for utgivelse på Cappelen Damm

Jeg er spent. Først og fremst fordi jeg ser at samtlige av de jeg har på malakurs og som lærer å lage sitt eget smykke får en skikkelig stolt mestringsfølelse. De blir litt hekta, og det er rørende å oppleve.

Her holder jeg kurs på House of movement i Stavanger, her sammen med yogalære Annette Mæle

Det er ikke så ofte man finner nye lidenskaper, men malafaget kan saktens sies å vekke denne barnlige følelsen av entusiasme over å lære noe nytt.

Trondheim og Yogaens hus hadde så mange ivrige at vi måtte kjøre to kurs!

Så hva er en Mala egentlig? I tillegg til at det er et vakkert halskjede er malaen et verktøy man bruker i meditasjon. Den har sin opprinnelse i hinduismen, men spredte seg senere til de store verdensreligionene. Man må ikke bruke malaen med en religiøs hensikt. Tvert imot benytter jeg den filosofisk og psykologisk. Jeg bruker den og teller meg gjennom hver eneste perle for å skape ro i sinnet i en travel hverdag. Den hjelper meg å føle på en pause og litt egentid. Den kan benyttes hvor som helst, på trikken, på matten, sengekanten og mens du sitter og venter.

Jeg kombinerer eteriske oljer med noen av stenene

Jeg gleder meg til å dele kunnskapen med deg og avslører noen hemmeligheter fra Nepal, i boken.

Mange har som sagt allerede vært på kurs hos meg og jeg kjører kurs rundt omkring i landet så det er bare å ta kontakt om du vil bli med (send meg gjerne en melding om du er interessert i å komme eller å «hoste» et kurs der du er. Det må ikke være på et yogastudio) Her kan du melde deg på i Oslo:

www.corebalance.no

Og om du allerede har vært på kurs og trenger hjelpe med å sette sammen malasett til å lage mer (fordi du ikke kan få nok) kan du også få dem på lenken over eller her:

www.inmotionessentials.com

Jeg har satt sammen mange fine malasett, 108 perler, guruperle, nål, tråd og dusk, helt klare til bruk!

I følge min malalærer fra Nepal står ordet «ma» for mor og «la» for ubetinget kjærlighet,

Beste hilsen 

Monica

Du kan også like...

1 comment

Gro ebbestad 19. februar 2020 - 16:27

Hei
Jeg ønsker å gå på kurs i å lage mala kjede! Er det noen mulighet for det?

Reply

Leave a Comment