5 øvelser som løfter rumpa

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Jeg har nå vært en uke på Kaua’i og virkelig levd livet som øyboer. Disse dagene hadde jeg åpenbart et mål om å besøke diverse studio for å se hvordan de jobber i tropene. Min oppsummering er at man jobber på et mer spirituelt plan her enn i California. Noen klasser var middels tøffe, mens andre opplevdes mer som meditasjon og strekk for kroppen. Det er nok flere grunner til at man har et annet fokus på yoga og pilates her. Oppsummert mener jeg:

  • Mange av turistene er godt voksne
  • Magnetisk energi påvirker sansene som får fokus
  • Tropevarme
  • Mer fokus på bevegelse enn tøff trening

Uansett. Jeg har svømt i havet, syklet på stranden, vært på fjelltur og gjort mine egen bodysculpting program som jeg deler på bloggen.

IMG_2300Mage programmet tar meg noen minutter. Om du ikke har prøvd det enda kan du teste det her:

En mageøvelse gjør susen

I tillegg har jeg ganske enkelt gjort disse 5 superøvelsene for rumpa på under 10 minutter.

Jeg håper du vil teste det ut. Kjør hele programmet slik vi alltid gjør på Bodysculpting 25 reps på en side (jeg startet med venstre som på bildene) og så bytter du fot. Har du vektmansjetter tilgjengelige anbefaler jeg deg å bruke disse på så korte økter. Selv la jeg inn noe ekstra reps og pulser på hver øvelse siden jeg ikke hadde med meg vektmansjettene i Hawaii kofferten:

Øvelse 1:

Stå på alle 4 men hender like under skuldre. Løft venstre fot strakt opp bak deg. Sett ned. Løft så høyre fot likt opp. Sett ned og fortsett slik med å veksle bena!! Legg til 25 pulser på venstre fot mot slutten. 

IMG_2264

først venstre så høyre, veksle jevnt

IMG_2266Øvelse 2:

Fortsetter på alle 4. Bøy litt i albuleddet mens du trekker begge armer inn mot kroppen. Hold armene statisk. Løft nå venstre fot opp til ca 90 grader og sving så kneet med bøyd fot inn under magen. Pendle opp igjen. Fortsett rolig 25 ganger. Forsøk å holde armer statisk med fokus på skuldre og triceps. 

IMG_2269

Øvelse 3:

Kom nå opp på strake armer og ben. Trekk venstre kne inn mot mage og la høyre arm møte kneet. Så strekker du foten strakt bakover samtidig som du strekker høyre arm strak langs øret. Denne øvelsen utfordrer balansen. Kanskje trenger du å jobbe kun med benet i starten. Prøv deg litt frem. 25 reps

IMG_2277Øvelse 4:

Kom i sideplanke på strak arm og kne i gulv. Grip sko eller fot med din venstre hånd. Slipp taket og skap lengde i øvre del av kroppen mens du strekker armen langs øret og foten ut til siden. Pass på at nederste midje ikke faller ned. 

IMG_2281

IMG_2282Øvelse 5:

Ligg nå ned med hoften i gulvet. Hendene setter du parallelt i gulvet frem i rommet med en liten bøy i albuledd. Nakken er lang og magen holdes inne. Strekk nå ut venstre fot bak i rommet. Hold foten og kjenn styrke fra hele kroppen. Så slipper du strak fot ned i gulv og løfter opp igjen. Om det er for tungt kan du bøye kneet litt. Etter 25 repetisjoner blir du der oppe med foten og pulser. 

IMG_2286

Bytt nå side og gjør alt på høyre fot!!

Håper du kjenner at programmet gjør deg godt!!  

Beste hilsen 

Monica

Klær: @casalltraining

Du kan også like...

Leave a Comment