Elisabeths indre reise

by Monica Øien

Første gang jeg møtte Elisabeth Trædal var på jobb for TV2 var da hun levde i et forhold med Ole Klemetsen. Den gang husker jeg henne som er supertrent fitnessjente, blond og vakker. Mange år senere møtes vi igjen fordi Elisabeth var interessert i mine Inmotion smykker som bærer spirituell kraft og mening. Da viste det seg at vi har mye mer til felles enn det jeg den gang visste. Elisabeth har gjort en radikal endring i hele sitt liv fra å være tilsynelatende lykkelig i det hun trodde var en bra tilværelse til en dag da plutselig tiden stoppet og hun måtte trekke pusten. Litt som jeg selv følte da jeg sa opp min faste jobb i TV bransjen i 2010 for å satse på pilates, yoga, meditasjon og kurs. En ny reise var i ferd med å starte for Elisabeth. Og denne skulle endre hennes liv totalt. Jeg ble begeistret av hennes historie. Nå debuterer Elisabeth Trædal som forfatter med et ønske om å inspirere, hjelpe og motivere andre til å ta fatt på en tilværelse der man ikke helt finner meningen.

fullsizer

En sixpack var viktigere enn alt annet…..

Du har gjort en radikal livsendring, når du ser tilbake til «treningstiden» din – hvordan hadde du det på denne tiden?

Jeg var veldig sjeldent fornøyd med meg selv og jaget stadig etter å bli bedre, tynnere og sterkere. Ingen rundt meg var skyld i dette. Det var jeg som hadde skapt en illusjon for meg selv og trodde at jeg ville finne min egen verdi på denne måten. Det funket dårlig og gjorde bare at jeg gjorde meg selv ulykkelig.

 På hvilken måte var du redd for å feile og ikke være best? 

Min største frykt var å mislykkes. Hvis ikke veien lå foran meg og jeg nesten var garantert suksess, så ville jeg ikke gå. Det triste med å leve slik er at en går glipp av en masse muligheter og læringsprosesser. Og en sitter dønn fast fordi en ikke stoler på egen kreativitet og evne til å skape fantastiske ting.

Hvor du er treningsmessig i dag? 

Jeg bruker ikke lengre ordet trening, jeg bruker heller ordet bevegelse. For meg betyr dette at jeg bruker kroppen på en måte som gjør meg godt. Som gir meg energi, godt humør og god helse. Før var mitt ego veldig sterkt tilstede i treningen min, nå lar jeg ikke egoet mitt styre lengre. Jeg gjør yoga og løper ute i naturen så ofte jeg kan, og kjenner at jeg spiller på lag med kroppen min på en helt annen måte enn før. Jeg bruker også bevegelse for å være utenfor komfortsonen min jevnlig, noe jeg vet jeg har veldig godt av.

img_5972

I dag bruker ikke Elisabeth ordet trening fordi det vekker negative minner

Siden skjedde noe bemerkeslesverdig i 2014 som fikk deg til å gjør en helomvending i ditt liv, kan du fortelle? 

Jeg kom til et punkt der jeg forsto at jeg levde i en virvelvind og at jeg i all min travelhet var i ferd med å gå glipp av mitt eget liv. Jeg kjente i hele meg at jeg ikke ville leve på den måten lengre og testet derfor ut mindfulness i hverdagen min. Det startet med meditasjon. Dette vekte et potensial i meg som jeg ikke ante jeg hadde og steg for steg begynte jeg å skape et liv jeg alltid hadde drømt om.

På hvilken måte har din reise fra en ganske ytrestyrt verden til en mer nyansert og mindful hverdag merket seg i deg? 

Jeg kjenner ikke igjen den kvinnen jeg var før. Den beste endringen for meg er at jeg er nå genuint lykkelig og har et mye bedre forhold til de jeg er glad i. Det beste som har skjedd meg i denne oppvåkningen er at jeg har fullstendig mistet frykten for å feile. Og dette har ført til at jeg har fått til ting nå som jeg aldri før hadde drømt om jeg kunne klare.

Hvordan er din redsel i dag for å feile?

Jeg står nå mer støtt i meg selv, jeg ser min egen verdi og har funnet fram til kreativiteten min på en helt spesiell måte. Egoet mitt er veldig lite involvert i det jeg gjør nå. For meg handler det om at jeg har noe å dele med andre og jeg bruker min person og min erfaring på å gjøre det. Mange vil tenke at boken min handler om meg, men mange vil og se at den egentlig handler om oss alle sammen. Budskapet mitt er viktig, ikke meg som person. Jeg er bare et verktøy. Min intensjon er at denne boken skal kunne hjelpe, motivere og inspirere andre mennesker og dette har jeg holdt fast ved helt fra starten.

 

img_7768

Kjøp Elisabeth`s bok er:

https://www.tanum.no/_dokumentar-og-fakta/biografier/min-reise-videre-elisabeth-trædal-9788282201520

Elisabeth`s 5 tips for å komme i gang en positiv livsendring?

1. Meditasjon

2. Ta selv ansvar for din egen lykke

3. Rydd vekk det i deg selv som ødelegger for deg

4. Vær den beste rollemodell du kan være

5. Gi og del det du har med andre.

Elisabeth´s 5 beste videotips på norsk og engelsk for å komme i gang med positiv endring ligger gratis på nettsiden hennes:

www.elisabethtredal.com 

 

Helt til slutt – kan du dele med oss dine 3 viktigste livsverdier? 

Kjærlighet som drivkraft (ikke frykt)

Rett intensjon i alt jeg gjør

Ta fullt ansvar for eget liv og lykke

 

Tusen takk for en herlig inspirerende og lærerik bok som jeg anbefaler dere å lese,

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment