make-up til trening

by Monica Øien

Jeg husker hvordan det var på skolen som barn, og jeg husker hvordan det var på turn og tennis og håndballen. Treningstøy var ikke endel av min treningshverdag. Den har blitt det nå. Med en jobb i salen er jeg faktisk aldri så lite forfengelig og tenker på at klærne og fremtoningen har litt å si. Aldri før har heller flere motehus og klesdesignere produsert mer tøy for bevegelse, det skal være smart og teknisk og skal kunne kombineres med et travel livsstil mellom trening og møter.

Jeg har vært hos Lars på Gimle Parfymeri og fått noen gode stylingtips som passer til min treningshverdag. Jeg bruker noe make-up hver dag, litt foundation og mascara og ofte en enkel gloss. Lars har gitt meg noen gode tips på hva som funker:

Hva kan du si er gode handleråd når man vil kjøpe sminke til å bruke på trening?

«Se etter produkter som gir ett naturlig og lett uttrykk, «longwearing» produkter er et must  da man er avhengig av at makeupen skal sitte bedre, helst creme produkter da disse er mer smidige og beveger seg med huden din når huden blir varm. Tenk enkelt og ikke gjør det for komplisert, derfor er Multiprodukter ideelle!

Ok her får dere bli med på en liten stylingrunde og slik kom jeg til Lars – usminket (kun bryn som er litt juksefarget fordi de blir litt for lyse med solen):

IMG_2511 IMG_2501

Lars har bestemt seg for hvilken sminke han skal bruke som han mener passer i en aktiv setting. Kan du forklare litt om disse produktene?

«Når man trener blir huden varm og porene åpnes. Produkter kan lett flytte seg og ikke sitte, eller bli skjoldete eller stripete. Derfor har jeg valgt å legge Tom Ford Traceless perfection foundation. Denne Foundation er «Longwearing» og oljefri, det vil si at den er med på å regulere oljen (svetten) i huden når man trener, men enda har den en naturlig glød som gjør at huden ser levende og fresh ut.

Jeg bruker concealer fra Sisley, den er utrolig pleiende og sitter godt. Den reduserer mørkhet under og over øyet, den er også lett å legge.

Maestro eye and Brow fra Armani er ett helt fantastisk duo-produkt, jeg elsker dette produktet!! Kan brukes til nesten alt, på deg Monica har jeg brukt den for å definere brynene dine, samtidig har jeg brukt den som en øyeskygge for å skape dybde i blikket, til slutt har jeg også lagt den under kinnbeinet ditt for og skape en illusjon av litt høyere kinnbein. Denne smelter så godt inn i den egen hudtone og skaper en naturlig skyggeeffekt. Det beste med dette produktet er at det sitter uten å stripe seg når du trener og svetter.» melder Lars.

 

IMG_2514

5 make-up prdukter som passer til mye – og 1 kroppsolje

Prisliste på Lars utvalg:

Traceless Perfection Foundation kr 645

Sisley Concealer kr 735

Tom Ford Cream Cheek Color kr 560

Eye and Brow Maestro fra armani kr 250

Waterproof Mascara fra Tom Ford kr 395

Laura Mercier Vippe tang kr160

Omorovicza firming body oil kr 555

 

Så da er vi klare og Lars vil starte med å legge foundation på huden først:

IMG_2527

Starter på scratch

IMG_2506 IMG_2531

Jeg vet at en god foundation er en hvilken som helst «dårlig natts søvn» redning, og glatter ut huden. Jeg er helt avhenging av grunning.

Videre jobber Lars seg gjennom øyne, hva er gode tips her Lars:

Bruk concealer fra øyekroken og lett over hele øyelokket og opp til brynet. Legg den også under øyet der du er mørkere, det er viktig å ikke dra den for langt ut sånn at den legger seg i linjene ved øynene der vi har gemikken vår. Vi legger concealer på denne måten for å åpne og løftet øynene. Jeg bruker Eye and brow fra Armani på halve øye lokket og duser den ut. Du kan også legge litt under i vippekanten for å få litt mer naturlig markering. Bryn er viktig så vi legger den også lett over brynene til Monica for å definere samt skape litt mer fylde.

Jeg bruker vippetang før mascara for å løfte frem vippene fra roten. Deretter mascara for å stivne bøyen vi har fått med vippetangen. Dette gjør at du få et utrolig effektivt øyeløft.»

IMG_2535

mulitpenn til bryn, øyne og kinn!

IMG_2507

vannfast mascara

Og kinn da Lars?

«Når man legger litt naturlig skyggeeffekt under kinbeinet som jeg har gjort på deg Monica, samt legger litt creme rouge på selve eplekinnet, gjør dette at du får ett utrolig løft til ansiktet, man ser sunn og faktisk litt yngre ut;)

Creme Rougen legger jeg også på leppende dine.» Smiler Lars ivrig.

IMG_2542

Kinnben nesten….

For meg kan rouge og litt farge i kinn ofte være det som gir ansiktet mitt energi.

Så går vi til håret. Det må bli en praktisk frisyre som verken tar for mye tid og som  holder håret borte fra ansiktet. Lars går for hestehale.

» En hestehale behøver ikke bare være en hestehale, tuper gjerne litt i krona for og få litt volum, jeg tok litt hår rundt strikken for og gjemme den litt, men du kan for eksempel bruke en litt morsom strikk, ett lite sjal eller en liten fin spenne for og pynte den litt opp. Har du lyst har du lov;)  Det er lov og pynte seg litt uansett hva man gjør mener jeg.»

IMG_2565

Litt løft i roten og tvinn litt hår rundt

IMG_2561

tvinner håret rundt

IMG_2569

Også litt hårpynt, en sjøstjerne for sommeren er fint

 

Okey jeg er klar for siste tpuch mens jeg gjør en planke fra sminkestolen…

IMG_2571

IMG_2581Jeg er klar og føler meg fresh og klar for både trening og mer jobb. Men først vil Lars teste planken…. Han vil klare et minutt på hver side fra barkrakk høyde.

IMG_2589

 

Her er produktlisten (dette er et ikke-sponset innlegg)

 

www.parfymeri.no

 

Lars generelle sminkeråd:

«Tenk som sagt enkelt og ikke gjør det for komplisert for deg, vi er jo så klart forskjellig men noe jeg absolutt bør unngå er for mye på huden, det er viktig at den får puste og at huden fortsatt ser ut som hud sånn att man ikke får et maskeutrykk. Man bør være forsiktig med for mye pudder og for mørke farger på huden, dette kan fort gjøre at man blir litt stripete eller skjoldete i huden da den begynner å bli varm eller svetter. Man trener for å se sunn og fresh ut, da synes jeg også makeupen bør representere det. Ergo ikke dra på trening med en typisk kvelds makeup, det vil bare se rart ut;)

 

Takk for meg til Lars og Gimle Parfymeri for nydelig inspirasjon og ikke minst mer kunnskap om hva som funker i min arbeidshverdag.

IMG_2585

TouchGood, MoveGood & FeelGood

Monica

 

Du kan også like...

1 comment

Monica Øien skriver om makeup til trening | Gimle Parfymeris blogg 29. juni 2016 - 10:36

[…] Les hele innlegget her […]

Reply

Leave a Comment