magefett – går ikke bort ved kost og trening – DEL 3

by Monica Øien

Føler du at du gjør det meste riktig, trener jevnt, spiser relativt sunt og skeier ut i helgene men samtidig kommer du ikke helt videre med resulatetene? Vel du er ikke alene. Etter at jeg ble 40, og forsåvidt fikk minstemann har jeg kjent et uggent lag utenpå musklene. Jeg vet at om jeg kjører en tøff detox eller juicekur så reduseres dette, men slik verken kan eller vil jeg leve. Jeg er glad i mat og liker å skeie ut i helgene og ikke være for opphengt i disse detaljene. Likevel innrømmer jeg (og mange blir sure når jeg sier det) at jeg ønsker å ta treningen et sted videre. Men det uten å bygge med tyngre vekter. Jeg vil trener pilates og bodysculpting og tar hensyn først og fremst til helsen, ryggsøylen og min egen fleksibilitet.

Vel så ble jeg tipset om denne Shapemassagen da. Jeg dro og fikk mitt første møte med en massasjeterapeut Line Bakkerud som virkelig visste hvordan hun skal manipulere bindevevet. Det er en egen teknikk utviklet av Thorbjørn Danbolt.

shapemassasje

Det er smertefullt når Line masserer bindevevet

 

Les mer på

www.kroppibalanseoslo.no

Hva gjør denne massasjen egentlig Line?

De spesifikke bindevevsteknikkene (ShapeMassage) ødelegger enkelt sagt bindevev og ujevnheter i fettvev (cellulitter) i fettdeponerte områder på  mage, sete og lår. Området leger seg og danner nye, friske blodårer (kapillærer) som tilfører mer næringsstoffer, mer o2 og transporterer bort mer avfallsstoffer. Mikrosirkulasjonen økes og resultatet blir en jevnere hudoverflate, bedre kontakt med underliggende muskulatur, et sunnere, varmere og friskere vev.

Men hvorfor skal vi gjøre det?

Jo for å få mer effekt av treningen din, for å forebygge skader (fordi en godt sirkulert kropp restitueres bedre), for å bedre den generelle helsen vår (pga av økt detox, og økt sirkulasjon), for å bli varmere på sete og lår, bedre fordøyelse, for å fjerne/redusere plager som murring i ben, menstruasjonssmerter, ryggplager bl.a. Vi jobber med mage, sete og lår i hovedsak, men teknikkene kan også brukes ellers på kroppen for å skape god sirkulasjon.

bindevevsmassasje

Massasjeterapeut Line tar fatt på kroppen min

Det oppleves smertefullt?

Ikke smertefullt, men sterkt ubehagelig. Områder med nedsatt sirkulasjon, slik som sete og lår på oss kvinner er ømme områder, og har kanskje vært det fra 20-års alder. Begynner vi å behandle dette, kjennes det virkelig. Men det er kun ubehag så lenge fingrene behandler vevet, etter behandlingen er det kun ømt og evt blått.

Les om maten som reduserer kroppsfettet her:

https://monicaoien.no/2016/05/05/magefett-og-kosten-som-pavirker-forbrenningen-del-1/

Behandlingen (ikke sponset) koster 850 kroner for 45 minutter og Line anbefaler en behandling i uken i noen uker- avhengig av hvor hardt fettkapilærene har satt seg. Jeg opplevde selv at huden ble umiddelbart strammere, varmere og glattere. Jeg fikk riktignok masse blåmerker. Men det mest interessante er at spenningen jeg har hatt i den ene hoften etter at jeg sov på en irriterende hard madrass forleden har gitt seg. Jeg har nok aldri fått en så dyp massasje hos en fysioterapeut noen gang så for meg var dette virkelig verdt pengene.

bindevevsmassasje

Jeg fikk blåmerker ja…

Men spørsmålet jeg stiller meg er om alle er like heldige som meg og opplever gode resultater?

Alle får resultater, noen bedre enn andre. Jo sunnere du lever, jo større resultater. Fysisk aktivitet er essensielt! Vi har eksempler på at topptrente idrettsutøvere presterer bedre etter en behandlingsrunde, blir mer eksplosive, i tillegg restitueres de raskere og får mindre skader.

Hvorfor kan man ikke trene dette fettlaget bort selv?

Det kan trenes bort, men da krever det fryktelig mye av deg. Dette fettet er gjerne det som har sittet lengst på kroppen vår og dermed forbrennes det helt til sist. Med ShapeMassagen får du sirkulasjon i dette vanskelige fettvevet og dermed forbrennes det lettere når du er fysisk aktiv.

Test mageøvelsene som reduserer magefett her:

https://monicaoien.no/2016/05/11/magefett-og-ovelsene-som-hjelper-del-2/

bindevevsmassasje

Line er sterk i klypa…

Hva kan man gjøre selv, kan du lære oss noen smarte grep + hvilken olje?

Forsiktig tørrskrubbing før dusj for å skape litt sirkulasjon selv, masser deg med økologisk olje etter dusj (ShapeMassage oljen er tilsatt eteriske oljer som hjelper sirkulasjonen og drenasjen), vær fysisk aktiv, tøy, drikk mye vann, få i deg mye grønne grønnsaker!

Så for de av dere som ikke orker tanken på bindevevsmassasje på klinikk kan dere tørrskrubbe selv. Jeg bruker denne fra Karmameju før jeg går i dusjen, vel – åpenbart ikke så ofte som jeg burde.

skrubb

Denne er feelgood. Fra Gimle Økologiske Parfymeri.

Oljer og skrubber kan du kjøpe her på Gimle Økologiske Parfymeri:

http://www.parfymeri.no

 

Vil du teste bindevevsmassasje med tennisball kan du lese innlegget mitt her:

https://monicaoien.no/2016/03/19/tennisball-massasje/

ScrubGood, CleanGood & FeelGood

 

Klem Monica

Du kan også like...

Leave a Comment