Trening & inspirasjon i London

by Monica Øien

Dette er en statement!! For at man ikke skal gå lei må man fornye seg og søke inspirasjon. Det gjelder i trening såvel som i alt annet man bruker tid på. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ELSKER mitt eget Bodysculpting konsept. Det er fordi det er bygd opp slik at jeg stadig kan leke inn nye øvelser, nye rotasjoner, finne nye treffpunkter på de musklene jeg vil forme. En klasse er aldri lik, og når jeg kommer på klasser til mine fantastiske kollegaer som også underviser Bodysculpting lærer jeg alltid noe nytt fordi de tolker mine øvelser med sin personlige touch. Det er gøy og givende, og må bare prøves for å forstå!

IMG_0272

Jeg er i London denne helgen for å få litt påfyll. Jeg har tatt et minikurs i noe som heter ” 45 minuts core”. Core er et spennende felt fordi ved å jobbe herfra jobber du faktisk med hele kroppen. Det er helt sant, core er kjernen, men sete, korsrygg, hamstrings, gluteus, skuldre, midje, mage, rygg og armer jobber – nesten samtidig.

I London møtte jeg tidligere danser og master pilates instruktør Amy Johnson. Hun er beintøff og fantastisk inspirerende og leker frem din egen styrke. Akkurat den du har i deg.

Hun anbefaler disse tre klassikerne for et lite miniprogram hjemme:

IMG_0269

Russian twist, sitt på begge sittekulene, gjør vridninger først til en side, kjør kanskje en serie på 16 x 2, og deretter en runde til på andre siden.

IMG_0270

En klassisk sideplanke er mer enn en planke. Her står hun på en albu, men oppfordrer til for eksempel 16×2 hofteløft. Her kan man egentlig leke så mye en vil. Kanskje du har en helt ny planke rotasjon som du vil dele med meg?

IMG_0271

Den siste øvelsen ser lett ut, men det er en tricepsdips som virkelig blir tøff når du utfører den riktig og gjentar nok repetisjoner. Plasser hender like under deg og løft opp og ned, pass på at setet hele veien er over bakken.  Det er armene som jobber. Løft for eksemepel først 16 sakte og store reps, deretter blir du nede og jobber 16 kjappe, så går du så høyt opp du klarer mens du beholder en liten knekk i albu og kjører 16 kjappe der oppe, for så å avslutte med 16 hele sakte opp ned. Yes, den river.

Her får du en godstrekk til slutt av meg, plasser hendene under skulder og kom opp i en reverse planke, flat ut føttene dine, løft hofter opp mot taket og hvil hodet bakover, det er en statisk øvelse som både jobber og tøyer.

IMG_0273

 

InventGood, WorkGood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

2 comments

Kristin Moe 7. mars 2016 - 19:56

I love it too!!!
): Kristin

Reply
Monica Øien 8. mars 2016 - 14:43

Gleder meg til å se deg på timene snart Kristin, kommer du imorgen kl 09?

Reply

Leave a Comment