Utfordring: 2 minutt daglig i 10 dager

by Monica Øien

Jeg tenkte jeg ville dele en av mine favorittøvelser på megaformeren med dere. Den heter elevated Plank to Pike. Grunnen for at jeg deler en øvelse på et apparat dere ikke har hjemme selv…. er at nettopp denne øvelsen har vært min vei til hodestående. Den bygger styrke i skuldre, øvre rygg og core – og jeg har laget en variant til dere på sokkelesten slik at du lett kan øve hjemme.

Slik ser den utpå megaformeren, jeg bruker da en gul fjær som motstand. Du kan velge strake armer eller på albu, eller en kombinasjon av begge. Kombinasjon da kjører jeg et minutt på hver.

Jeg jobber på 4 sakte tellinger ut og 4 tellinger inn i et minutt til på albuene.OG evnt da 4 sakte tellinger på strake armer.

Legg merke til på bildet under hvor stiv jeg er i midtryggen. Slik har det alltid vært og uansett hvor mye yoga jeg gjør er min kropp slik, men jeg blir mer fleksibel, jeg ser bare ikke yoga elegant ut. Vi har alle våre greier. Min utfordring til deg hjemme er å gjøre denne på sokkelesten eller en slide i 1 minutt på strake:

Jeg har alltid vært stiv i midtryggen. Legg merke til buen på midt rygg, mitt mål er å jobbe frem mer fleksibilitet her

Deretter kjører du samme på albu, sørg da for at kronen på hodet slider lett ned i gulvet når du trekker bena og hoftene opp, husk jevn bevegelse:

Jeg utfordrer deg å kjøre denne to minutters styrkeutfordringen i 10 dager, og jeg er veldig spent på å høre om du synes den blir lettere.

Et par ting å huske på:

  • sørg for at hender og albu er under skuldre ved start
  • sjekk at du starter i en rett planke
  • trekk deg innover uten å flytte skuldrene fremover, de står hele veien over hånd/albu
  • jobb sakte med likt tempo inn og ut
  • kanskje trenger du å starte på tå, men øv deg etterhvert på å presse hele noe nedover
  • kronen på hodet peker ned mot gulvet når du har løftet hoftene
  • mykhet i knær
  • fokuser på muskler uderarmhulene
  • flat ut ryggen

Slik ser øvelsen ut på megaformer, så om du vil komme innom en dag kan jeg garantere deg megastyrke og fleksibilitet og du merker det allerede etter første økt. Her ser du også at ryggen min flater seg bedre ut og at megaformeren faktisk hjelper meg å komme mer naturlig på plass.

Og hjertelig velkommen innom Core Balance dersom du vil teste the real thing!!!

Klem fra Monica

 

 

 

 

Du kan også like...

1 comment

Anna Rich 15. juli 2018 - 05:23

Nice efforts have done

Reply

Leave a Comment