Sjekk denne superdeilige, fargeraketten av en rett. Her er det bare å ta det du finner av fargerike varianter, tenk farger. Dette er gøy! Jeg fant oppskriften i et amerikansk livsstilsblad og har her laget min variant. ( I bladet var den enda lekrere med rund form så det ville jeg anbefale om du har en sånn). Det er vinter hjemme, og kanskje det faktisk gir litt energi til både kropp, hjerte og smaksløkene med en regnbue rett.
Dette brukte jeg:
1 gul squash
1 rød bete (golden beet)
2 gylne beter (red beet)
1 rød løk (red onion)
2 tomater
1 zucchini
1 søtpotet (sweet potato)
2 lilla potet (purple potato)
1 vanlig potet (white potato)
1 heirloom pumpkin
Skrell alle grønnsakene! (Peel)
Og skjær dem i ca 1/2 cm tynne skiver. (Cut into 1/4 inches slices)
Dekk den ildfaste formen med tomatsaus (finhakkede tomater på boks eller en hjemmelaget marinara variant) (cover the bottom of the skillet with marinara sauce)
Så begynner du i en ende og legge skiver i «bunker» og dekorerer med kontrastfarger. (arrange sliced veggies)
Når du er klar salter og peprer du retten etter ditt behov (jeg brukte 11/2 ts Himalayasalt og 1 ts grovmalt pepper!. Videre circa 2 ss med en god olivenolje. (sprinkle salt, pepper and oliveoil)
Nå bakes grønnsakene i ovnen på ca 225 grader i ca 40 minutter. Tiden avhenger av hvor tynne skiver du klarer å skjære, denne retten sto i 45 minutter. (Bake for 40-45 minuts on 400 degrees)
Om du vil «spice» opp litt til slutt kan du strø over Feta ost biter og basilikumblader!! (top with Feta and basil)
Jeg er spent på om du får helt dilla!!! Det får nemlig jeg:-)
Vil du lage enda en digg rett med gylden bete (som jeg vet dere får tak i hjemme) sjekk her:
Klem fra Monica