Bra nok – og vilje til endring

by Monica Øien

Kjenner du deg igjen i spørsmålet? I livet føler jeg at jeg er på en konstant reise mot et mål jeg verken ser konturer eller rekkevidden av. Jeg har beveget meg gjennom hverdager fylt med godt innhold, spennende jobber og mennesker, fine opplevelser, stille stunder, kjedelige stunder, trang økonomi, bedre økonomi, mer guddommelighet, troløshet, følelsen av å være i mål – men for så i løpet av «no-time» kjenne at jeg egentlig ikke kom dit jeg trodde jeg skulle. Og hva var egentlig målet? Jeg er på en evig tur.

Jeg stiller meg ofte dette spørsmålet, hva er viktigst – er det veien eller er det målet? Det finnes åpenbart ikke en fasit på det, men likevel syns jeg å ta meg selv i å stadig være underveis mot noe jeg egentlig ikke kommer til å klare. «Er jeg egentlig nok uthvilt, er jeg fornøyd med egentid til lesing, har jeg nådd treningsmålene mine i mer enn svært korte øyeblikk. Jeg ønsker ikke å ha slike tanker. Jeg har en vilje til å tenke annerledes.

Da jeg var 35 år dro jeg til Santiago de Compostela med forfatter Paulo Coelho. Det er en 80 mils lang led der vi selvsagt gjorde en bilversjon på grunn av tv produksjon. Vi startet i Saint-Jean-Pied-de-Port. Vi reflekterte over livet slik det hadde vært til nå, om nåtiden og om resten av vårt liv. Vi vandret gjennom vingårder, besøkte flere kjøkken, spiste deilig mat og smakte edle dråpen fra innhøstingen. Vi sov på enkle herberg, og måtte tåle snorking og sure sokker. Ja, livet var på en befriende måte redusert ned til tre ting: vandring, mat og søvn. På kveldene spiste vi fordi vi var sultne, vi drakk fordi vi var tørste og vi tok ut den siste energi med litt gitarspill, sang og dans og sovnet fordi vi var trøtte..

Å være pilegrim betyr å være fremmed, kanskje for seg selv eller for det åndelige. Ved å gå denne veien søker du tilbake til det åndelige, til en renselse, og ikke minst for å komme nærmere den du egentlig er. Parallelt distanserer du deg fra alt det du ikke er. Du er ikke bilen din, jobben din, kjolen din, den trente kroppen din.

Alt dette ble bemerkelsesverdig uviktig, ja nesten glemt på leden. Fordi dagene handlet om å legge mål, fullføre, pleie sår og sørge for nok mat, drikke og søvn.

Jeg digget hvert sekund av denne reisen, jeg fikk alle de mest fantastiske impulsene jeg kunne drømme om og jeg var fri fra det sosiale presset, fancy klær og ellers alt stash som hører til den ytrestyrte verden. Jeg hadde 2 skift med klær og savnet ikke noe av matriell verdi.

Jeg er meg!!!!

Så tilbake til innledningsspørsmålet mitt om hva som gjør at livet blir bra nok? For i samfunnet slik vi lever det er det generelt mye misnøye, distraksjon, tristhet og håpløshet uansett innsats, regime, omlegging, tilgivelse og selvoppgjør.

Hverdagens fundament og følelse av å være litt pilegrim alltid

  1. Kan du kartlegge hva som mangler i ditt eget liv? Er det en partner, en spennende jobb, mer ting,  mer tid, mer meditasjon, Spiritualitet, stillhet kanskje?
  2. Kan du vedkjenne deg hva som er utfordrende? Er det stress, lavt energinivå, manglende glede, sexlyst eller  inspirasjon? Er det dårlig kvalitet på søvn eller småspising? Er det en følelse av å ikke se nok trent ut, være slank nok? er det ensomhet? Troen på seg selv?

Når du  med ærlighet har klargjort noe av dette kan kanskje denne lille inspirasjonsguiden hjelpe deg å forstå hva du vil og hvor du skal hen i hverdagen din. Og kanskje vekke noe godt i deg!

La dette beslutningkartet hjelpe deg å bli helere, tilstede og mer jordet, og kanskje kickstarte en ny måte å se på deg selv, din helhet i livet, hverdagens muligheter og hva som egentlig er viktig:

 

DAGLIG MORGENRUTINE:

Start dagen med å skrive ned 3 ting du er takknemlig for. Finn en liten bok. Skriv 3 ting, hver dag. Uansett om det dreier seg om en perfekt kaffekopp eller et høstblad du fant på bakken. Skriv disse ned og ta dem med deg i hjertet ditt.

img_6699

I VENNEKRETSEN OG FAMILIEN:

Jobb med å ersatte din negative ladede følelser med postive. Har du angst for en situasjon, ikke løp fra den men møt den. Er du sjalu på en person, ikke baksnakk med forhold deg nøytral eller fremsnakk vedkommende. Har du en konflikt med noen, ta et oppgjør, enten for deg selv eller ved en direkte henvendelse. Har du en gammel sorg, tilgi og slipp deg fri i stedet for å bære på nag. Bærer du på et traume, oppsøk hjelp for å få finne balanse. Gå med kjærlighet, det er ditt største og viktigste skjold i livet og vil beskytte deg og tilføre mer glede. Forsøk å møte det som er vanskelig – enten av vane eller av innbilt beskyttelse. Jobb mot forening, toleranse og mottakelighet til dine medmennesker.

Vær ærlig med deg selv… kroppen din hører deg uansett

KROPPEN DIN:

Se deg selv i speilet og takk kroppen din. Ros deg selv for det den gjør og har gjort for deg. Fremhev og anerkjenn det som du faktisk trives med og forsøk å se forbi det (negative) som vanligvis ellers har fått din fulle fokus. Si til deg selv; Jeg er glad for den jeg er. Jeg er bra nok!

KJÆRLIGHET:

Last ned en app som guider deg gjennom en Loving Kindness medtitasjon, begynn gjerne med en kort på 5- 10  minutter og bygg på etterhvert når kroppen «craver» mer av den. Gå inn i kjærlighetens energi, den vil lyse opp hverdagen din og åpne dører du trodde ikke fantes. For eksempel vil kommunikasjonen med dine medmennesker virke lettere og verden vil oppleves som et mer vennlig og fredelig sted.

Om du ikke vil laste ned en app kan du prøve denne hjertemeditasjonen:

Hjertemeditasjon

TINGENE DINE:

Ta en ærlig prat med deg selv om alt du eier og det du drømmer om å eie av klær, vesker og mer ting. Grav under til de dypeste lagene og finn ut hvorfor du tror du trenger alt sammen? Er det sosialt press, er det en flukt, eller er det en innbilt løgn? Planlegg nå en handleliste for hver måned og bestem deg for hva du MÅ kjøpe, eller om du kan la være. Kvitt deg med ting du ikke har brukt på minst 2 år. Rydd bort støy og kaos.

Tips:

En skjønn jente som på mange slags plan er mer ryddig enn meg praktisk sett men har inspirert meg i min sjelelige prosess er Synnøve Skarbø:

https://www.tanum.no/forfattere/Skarbø,%20Synnøve

KVELDSRITUALET:

Innøv en rutine der du på kvelden foretar en 5 minutters bodyscanning ? Forsøke å roe ned travle tanker og for å restituere deg selv og forberede deg på en god natts søvn? En søvn med kvalitet som er helsemessig gunstig og stress dempende? Gi deg selv denne ekstra oppmerksomheten. Jeg er sikker på at du skrur av åpne dokumenter på PC-en din før du stenger den av. Hjernen og kroppen din trenger samme pleie.

img_7348

Min Chakra og Healer Lani lærer viser meg vei

 

En liten innsats hver dag endrer kroppsenergien din, tilfredsheten din og derfor også gleden din!

img_5906

En blomst vekker følelser

DoGood, LiveGood & FeelGood

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment