mamma&baby trx

by Monica Øien

Det å komme i gang med treningen etter at man har fått barn kan føles som litt av reise. Da jeg selv for 5 år siden fikk barn igjen trodde jeg aldri jeg skulle klare å finne tilbake til magemusklene mine. Det tar tid og jeg mener man skal gi det minst et år. Jeg anbefaler å begynne å trene hele kroppen og vente med magemusklene, særlig de rette til babyen er 6 måneder. Her på den herlige stranden i California har jeg laget et lite program med TRX og min svenske venninne Julia Von Mecklenburg Ehrhardt og hennes lille sønn Harald på 6 måneder.

img_7312

I dag vender Harald inn mot mamma fordi han snart vil ha en liten «nap»

 

Du kan velge om babyen din skal ha ansiktet ut eller inn mot deg. TRX-en er perfekt redskap når du trener og babyen synes det er gøy og noen ganger gynger det faktisk såpass mye at babyen tar seg en ekstra liten napp.

Programmet er en serie på 6 øvelser og 30 sekunder per øvelse. Kjør gjerne hele programmet 3-4 runder og etterhvert kan du forlenge tiden per øvelse.

Øvelse 1:

Squat med brede parallelle ben. Stå med bena litt bredere enn vanlig slik at babyens føtter ikke blir klemt når du går ned. Hold med en hånd på hver stropp og start å squatte først rolig i 30 sekunder for å varme opp. Deretter øker vi på og gjør nye 30 sekunder med litt fart.

img_7287

Pass på å ha brede føtter slik at babyen ikke klemmer seg i bøyen

Øvelse 2:

Frontal roing. Nå står du såvidt på helene, slik at tåen løftes lett fra bakken, albuer inn til midje, slipp deg ut slik at hele kroppen som er rett har en skråning på ca 45 grader. Her trenger du ikke gå så langt bak fordi vekten av din baby gir deg nok utfordring. Kjør 30 sekunder.

img_7298

Lille Harald på 6 måneder gir ekstra vekt til Julia

img_7299

Husk å senke skuldrene og trekke magen inn, rett rygg!

 

Øvelse 3:

Brystpress, lag litt lengre stropper , støtt opp med en fot bak deg, len deg frem og begynn armbeidet med å slippe deg med brede armer som en push – up. Kjør for eks 10 reps med den ene foten bak (litt lettere), ta en pause og bytt fot og repeter 10 stk til. Eventuelt timer du til 30 sekunder.

img_7292

Stå litt på tå, tenk at du gjør en push-up!

img_7294

Hendene strekkes rett ut i linje fra skulderen

Øvelse 4:

Triceps dips, her holder du strake armer over hodet og slipper deg lett frem. I denne øvelsen vil du garantert kjenne vekten av babyen din. Husk å knipe i bekkenbunnen! 30 sekunder.

img_7302

Igjen er det viktig å huske å senke skuldrene

img_7303

Gjør en bøy kun i albuleddet og slipp deg

img_7304

Harald ler mens mamma beveger seg i slyngen

img_7295

TRX-en kan du henge opp hvor som helst, på en dør, en rapp, et tre…

Øvelse 5:

Høy Bisceps curls er litt mer krevende fordi du hele veien holder armene rett frem i linje fra skulderen. Så bøyer du hender frem mot ansiktet ditt fra albuleddet. Ca 30 sekunder.

img_7315

Både Julia og Harald har en koselig stund mens de trener

img_7310

Rett rygg er litt mer utfordrende med baby på magen

Øvelse 6:

Side lunges. Denne øvelsen er utfordrende dersom du hadde bekkenløsning, men dersom ikke er den supereffektiv på sete og lår. Start med parallelle ben og veksle ut fra side til side. Den

img_7323

Denne øvelsen kan vugge lillemann i søvn…

img_7318

img_7326

Nydelig kontakt mellom mamma og baby

 

Vil du teste flere TRX program kan du sjekke her:

https://monicaoien.no/2016/05/07/trx-slyngen-tank-top-sommerarmer/

WorkGood, LoveGood & FeelGood

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment