hjemmetrening i sommerferien

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Tren hjemme!!

Er du en av mange som sliter med å gjennomføre treningen din, enten fordi du ikke har barnevakt, du mangler overskudd, treningssentrene ligger for langt unna, eller kanskje fordi du synes det er for dyrt? Vel du er ikke alene. Det å lage treningsrutiner, mobilisere lyst og både gjennomføre og forplikte seg til trening er ikke enkelt. Vi trenger en god grunn, for eksempel å bli sterkere, slankere, bygge holdningen, bli mer fokusert, få en sunnere rygg og sjel. Når alt dette er på plass trenger vi et treningsopplegg og utstyr. Mye skal være på plass. Flere kontakter meg med spørsmål på hva som skal til for å få til treningen fordi de innser at tiden ikke strekker til etter lange arbeidsdager, middagslaging, kjøring og sosialisering med familie og venner. Løsningen kan da være å skape et treningsunivers hjemme og spare både tid og penger.

 

FullSizeRender

Marit trener med vesle Isabel på 6 mnd på gulvet

FullSizeRender-1

Hege trener i helgene og etter jobb

 

Det er derfor jeg for endel år siden bestemte meg for å bygge opp et hjemmetreningskonsept med min partner og master pilatesinstruktør Rikke Schillinger.

IMG_1849

Min partner Rikke og jeg

 

Jeg trengte det i min egen hverdag, og DVD industrien var på hell, det var dessuten mye enklere å bare klikke på en smart telefon eller ipad for å kunne trene. Og mange av dere har lært meg litt å kjenne og vet at jeg ønsker å trene litt hver dag. Det lar seg ikke kombinere å fly til sentre med stor familie, småbarn og full jobb. Så løsningen også for meg ble online. Her finner også jeg mange fantastiske inspirasjonskilder og lærer av egne treningskollegaer. Når kvelden kommer og barn er i seng hender det titt og ofte at jeg surfer meg igjennom webtrening og finner gode og korte og effektive klasser som jeg selv trener etter.

Unikt tilbud i juni

For at du skal forstå hvor genialt dette er må du bare prøve det selv. Derfor har vi nå lagt ut tre gratisfilmer som ligger på forsiden, i tillegg kjører vi et supertilbud i juni der du kan melde seg inn gratis, uten bindingstid. Hehe – det er ganske mange av mine venner som har fått abbonement i bursdagsgaver….

IMG_2109

Invester i et lite hjemmetreningskit

 

5 ting å huske på

1. Finn ditt treningssted: dette kan være i gangen foran et speil, på badet, ved sengen, altså et sted du kan være i fred, og som er stort nok til at du kan både ligge langstrak, stå på alle fire og i beste fall hoppe litt.( I sommerhalvåret er det perfekt å trene utendørs i en park, hage el.l.)

2. Ta på deg treningstøy: det trenger ikke å være fancy og dyrt, men viktig uansett om du trener 5 eller 30 minutter for å tre inn i et treningsmodus, dette er din tid og du skal trene!

3. Ha et treningsopplegg: Her er det mange veier. Du kan melde deg på et onlinetreningssenter der du med letthet kan følge klasser som allerede er programmerte, leie en PT en time som lager program for deg.

4. Bestem tid: Velg ut et passende tidspunkt og prøv å gjøre treningen på samme tid hver gang, målet er 3-5 ganger i uken. Resultatene blir bedre dersom du trener oftere og heller gjør kortere økter.

5. Forplikt deg: Sett deg et helt konkret mål, enten på antall dager for eksempel 100 dager, eller 3 måneder, eller 6 uker der du gjennomfører et opplegg. Dette skal du avslutte før du begynner på et nytt. Kryss gjerne av i en kalender for hver gjennomførte økt. Forplikt deg til deg selv og din helse. Dine resultater kommer deretter.

Nå er det snart sommerferie og vi får mailer fra folk som samles for å trene sammen og Mac-en, på stranden eller i hagen. Her har jeg samlet en gjeng i ferien for vår daglige morgenøkt. Alle bidrar og venninne Line hjelper meg litt i hunden.

 

IMG_3123

Her er vi samlet en venninnegjeng for å trene i ferien

IMG_3118

Mikkel har lekt ved siden av meg siden han var baby – trening og lek

 

Kvalitet er et nøkkelord i hvilken som helst trening, og det er viktig at du er trygg på det du får og de som underviser deg. Du kan faktisk «trene» 2 timer uten egentlig å ha gjort noe kvalitetsmessig bra, tilsvarende kan du trene fokusert og økonomisk i 30 minutter og gjort mye. Det handler om å trene intelligent slik at du gjør øvelsene riktig.

Mange av klassene våre på webtrening.no er korte og intensive. Det gjør det enkelt å skvise inn en liten økt på morgenen før frokost, mens barna ser TV, på kontoret, med familien og ikke minst i ferien via smart telefonene din eller PC-en. Det er kontinuitet i treningen som gir resultater, så ikke tro at ferie er ferie fra kroppslig bevegelse. La bevegelse være endel av din hverdag!!

webtrening

Test ut en måned gratis!

 

WorkGood, FocusGood & FeelGood

Monica

 

Du kan også like...

Leave a Comment