feelgood workout for hud & mot cellulitter

by Monica Øien

Vi bruker hele livet på å tenke på kroppen vår på en eller annen måte. Noen ganger og aller helst ofte gjør vi noe med den. I de fleste tilfeller er treningen vi gjør motivert utifra kroppslige resultater, det er vel og bra for det er slik at når man ser resultater setter kampviljen til. Likevel ønsker de fleste av oss i treningsbransjen å fronte de helsegevinstene treningen gjør med deg i form av rett holdning, mindre smerter i ledd og rygg og bedre fordøyelse.

Men jeg tør å innrømme at forfengeligheten motiverer en del av min trening. Jeg liker å kjenne meg litt strammere og sterkere, og ettersom jeg er glad i mat og legger lettere på meg de senere årene kommer jeg ikke utenom.

Det er godt å kunne bruke garderoben sin, det er både økonomisk frigjørende og praktisk. Jeg har veldig lite sans for å bruke for mye tid på shopping.

Men så er det nå slik at jeg noen ganger drømmer om å få litt «pampering» også. Favoritten min er fotbehandling, men det skal jeg fortelle om ved en senere anledning. Nå skal vi snakke Hud. Kropp. Cellulitter. Fettansamlinger. Og ja til det store «repeat» spørsmålet:

Finnes det en revolusjon der –  en nyhet – noe som faktisk hjelper – eller ikke?

pixlr_20160311172308485AnneLine Leonthin er ekspert på hud og jobber på Beths MediSpa på Frogner-  hun jobber holistisk og prøver å fange det store bilde når hun møter en klient.

image4

«Huden er kroppens taleorgan, og man kan samle mye informasjon bare ved å studere huden nøye. Huden i ansiktet tar vi godt vare på, men huden på kroppen får ikke mye oppmerksomhet fra august til mai da vi pakker oss inn i varme klær. Det viktigste for meg er å lytte til hva kunden min ønsker å gjøre noe med, for så å komme med forslag til hvordan det kan behandles. Nå som våren nærmer seg med stormskritt er det mye spørsmål om hva som kan gjøres. Mine favoritt behandlinger på kropp er laser hårfjerning, deilige kroppsskrubber og bodylotion med ulike fruktsyrer og venus legazy for fantastisk stram hud og reduksjon av cellulitter. Og ja, det fungerer faktisk veldig bra!»

Hvordan påvirker kostholdet vårt og treningen huden vår?

«Kosthold og trening har mye å si for hvilke resultater du kan regne med. Det er hva du gjør mellom nyttår og jul og ikke mellom jul og nyttår som gjør den store forskjellen. Det gjelder for hud generelt. Skippertak fungerer godt opp til en viss alder, så merker man at det ikke blir like lett som det var. » sier AnneLine

Jeg lurer på hvordan kroppen klarer å kvitte seg med avfalsstoffer?

«Kosthold har mye å si for huden på kroppen da ulike matvarer danner betennelse og igjen gir mye vannansamlinger. Et dårlig kosthold sliter på indre organer, kroppen bruker all energi på å bryte ned maten og kvitte seg med avfallsstoffer. Huden vår er sist i køen når næringsstoffene skal deles ut, sirkulasjonen blir dårligere og huden mister glød og spenst.»

IMG_2894

AnneLine forklarer at man lagrer fett lettere under hake, flanke og utside lår hvis man er for sur på Ph i kroppen. Men alt koster penger dersom man skal innom en klinikk. Det må da finnes noen gjøre det selv tiltak, som ikke koster skjorta?

«Helt klart, mine råd er å være aktiv, spise sunt og ta godt vare på huden din hele året. Invester i aktive kroppsprodukter. Det er verdt hver krone. Du må behandle huden konsekvent og du kan heller ikke regne med å se noe særlig før det har gått minst 4-6 uker. Huden regenerer seg ikke like raskt som vi ønsker.

image1

Supermodellen Elle McPherson har nettop lansert sitt Super Elixir, er dette bare lureri, eller hjelper disse produktene mener du?

«Jeg merker selv veldig stor forskjell på om jeg spiser basisk mat og drikker The Super Elixir by Welleco hver morgen og også deres proteinpulver etter trening. Jeg tar omega 3, Chlorella og i perioder magnesium og zink. Jeg er ikke glad i for mye om gangen og varierer litt i forhold til årstid og hva jeg spiser. Så svaret er ja, du vil merke forskjell.

«Green is Good» er en fin regel å leve etter, men man blir ikke lykkelig hvis man ikke skeier ut i ny og ne.» sier AnneLine.

088348a7eef1c23a872461e3568b0ea9

Jeg ble litt nysgjerrig på venus legazy, hva gjør den egentlig?

«Teknologien er en kombinasjon av multipolar radiofrekvens, magnetpuls og vakum. Det fører til stor varmeutveksling i vevet som strammer kollagenet vårt over tid og danner nytt kollagen. Det stimulerer til nydannelse av kapillærer i overhuden slik at vevet får bedre sirkulasjon og næring og lipolyse som vil si at lagret fett brytes ned og skilles ut. Behandlingen er perfekt for deg som er aktiv, men ønsker en strammere hud samt redusere cellulitter og strekkmerker. Det kan være at du har solt deg mye og merker at huden blir slappere, du har vært igjennom graviditeter eller du har hatt vektreduksjon og sitter igjen med overflødig hud. Jeg har også kunder som trener mye, men sliter med cellulitter på utside lår/baken som de ikke får «trent» bort.

Min erfaring er at det ikke er mange behandlingene som skal til for å se en forandring på cellulitter, men jeg sier alltid at vi starter med 6 behandlinger. Før jeg starter tar jeg bilder og måler de aktuelle områdene.» sier AnneLine om den fristende behandlingen.

image1

Vi er alle unike, men jeg har kommet frem til en teori om at alle bør trene, nesten hver dag. Maten kan man alltids justere litt opp og ned, men treningen kan man ikke sluntre unna fordi kroppen vår faller sammen, holdnigen blir dårligerte, musklene slappe og leddene mer porøse. Men huden tenker jeg da åpenbart sjelden på skal måtte trenes, men den eldes jo også?

» Ja, etter hvert som tiden går og vi blir eldre går alle naturlige prosesser i kroppen mer langsomt, vi reparerer ikke skader like effektivt, gamle skader kommer til synet , vi mister underhudsfett og spenst i vevet. Hormoner spiller en stor rolle og etter overgangsalder merker  man at det skjer mye.

Solen står for over 90% av hudens aldring og bryter ned kollagenet vårt, samt gir ujevn pigmentering, fregner og føflekker. Linjer og rynker dukker opp i ansiktet og på kroppen.

Vi kvinner kan ha gått igjennom ulike prosesser som graviditeter og vektforandringer som gjør at hudvevet har måttet strekke seg. Det er ikke alltid det klarer å trekke seg sammen igjen etter flere runder med slik påkjenning.

Det er derfor viktig at vi er aktive, jobber med muskeltonus og bruker aktive ingredienser som faktisk kan gjøre en forandring i huden vår.» forklarer AnneLine og jeg er overbevist.

Hva har mest anti aging effekt på oss? Hva gjør de som kan mest om dette, for eksempel de som er busy på rød løper i Hollywood?

«Det mest anti aging er å være «sunn-smart», ligge i forkant av aldringsprosessen med ulike typer behandlinger tilpasset ditt behov, et hjemme behandlingsprogram med retinol og antioksidanter og et kosthold uten for mye alkohol og sukker.

Trenden i Hollywood er «the no trace face» som vil si at det er vanskelig å si hva de har gjort, men de ser fantastisk ut i sin alder, og det er usannsynlig at de ikke har hatt behandlinger. Det er fokus på glød og naturlig skjønnhet, basisk kosthold og treningsformer som gir deg lange og flotte muskler.»

31865-1_n

Så til det store damespørsmålet, er det noen nyheter og gode råd for å få bukt med kvinnenes verste fiende: cellulittene?

«Sirkulasjon er viktig for å jobbe cellulitter, det samme gjelder mat som binder vann i kroppen. Du kan massere og jobbe med vibrasjon for å øke sirkulasjonen i vevet som igjen vil hjelpe kroppen å kvitte seg med slaggstoffer og vannansamlinger. Likt fordriver likt, så viktig å drikke mye vann hvis du sliter med vann i kroppen.»

Okey til slutt må jeg bare høre om du har en superoppskrift på en juice eller salat man kan lage hjemme som faktisk kan ha en avgiftende og rensende effekt på huden, både på kropp og i ansikt?

Ja dette er AnneLines favoritt Beauty juice???:

  • 1-2 never spinat
  • 1 agurk
  • Stammen på brokkoli (valgfri)
  • 2-3 stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 1 lime
  • 2 cm ingefær
  • 1 eple

 

green-juice

CleanGood, DedicateGood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

2 comments

Maria 28. mai 2017 - 14:49

Dette blir ofte litt dyrt i lengden. Jeg anbefaler kopping, det er knall for cellulitter og bonus er at du kan gjøre det hjemme. Kopper til kopping er også rimelige, anbefaler kopper i silikon da de er bedre for huden og lette å bruke. Hjelper også på flere ting enn cellulitter 🙂

Reply
Monica Øien 11. juni 2017 - 18:55

Kopping er sikkert også veldig spennende har aldri prøvd det!

Reply

Leave a Comment