Okey, så er ikke Acai bowl egentlig en nyhet lengre, men for meg er det å lage en bowl med noe fristende både nytt og nyttig. Jeg er på farten fra møter og underviser gjerne flere klasser i løpet av en dag og da er en medbrakt bolle (plastboks) med noe digg det som redder meg.
Selv foretrekker jeg å spise mat som er å finne der jeg bor eller er på ferie, så tropiske matvarer er ikke noe jeg lengter etter i vinterhalvåret. Men her i Miami og når det er 27 grader passer den bollen meg perfekt. Jeg er innom Pura Vida Miami og lar meg friste.
Denne kan du prøve å lage med acai pulver du får kjøpt. Acai er en rå organisk braziliansk glutenfri superfood som er full av antioksidanter. Denne er fra restauranten Pura Vida– heter «Green Machine». Acaipulveret er blandet med knust is, kale, spinat, spirulina og banan. Den toppes med hakket kiwi, jordbær, mer banan, chiafrø, hakkede mandler og kokoschips. Kan anbefales som en sommerrett!
Denne er Pura Vida`s signaturbowl hvor acai, knust is og banan har blitt blendet til en sjokoladelignende pure. Toppet med din favoritt frukt og granola.
Rettene spises med skje og filosofien er at du er hva du spiser, ikke helt uenig i det.
Men det er vinter i Norge, likevel digger jeg ideen om en «bowl«. Her skal du få en deilig oppskrift av meg på en «macrobiotic bowl» som på sin unike måte er superfood. Den er varm, smakfull og næringssrik.
Min favoritt «macrobiotic bowl» til lunsj (2 personer):
Skrell og skjær en halv søtpotet i terninger
Stek noen minutter i sesamolje på høy varme
Tilsett 1 dl quinoa og 1 dl bokhvete korn
Stek disse i oljen sammen med søtpotet til det begynner å poppe (2-3 minutter)
Hell så på 3 dl vann og la det småkoke i 25 minutter
Tilsett 1/4 ts havsalt
Topping kan være raspet ingefær, koriander og litt vårløk.
Her forteller Anastasia Lozora fra Pura Vida om «acai bowl».
CookGood, EatGood & Feelgood
Monica
1 comment
[…] Lunsj inspirasjon i Miami – og norsk vri […]