Hva er din hovedbekymring?

by Monica Øien

Er det ikke egentlig litt slitsomt at vi reiser gjennon dette livet men en liten følelse av at det ikke er bra nok? Uansett innsats, regimer, omlegginger og nye tiltak så er det vel alltid noe som ikke er helt riktig. Jeg ønsker å utfordre deg til å bygge ditt aller sterkeste grunnlag, ditt ståsted, din forankring og jording. For meg kommer dette mye fra bevegelsen. Når jeg beveger meg føler jeg meg helere, mer tilfreds og glad. Når jeg ikke beveger meg kommer skumle, destruktive tanker om meg selv og min kropp inn, og jeg trives dårligere. Så hva legger jeg i bevegelse? Jo for meg handler det ikke om maxpuls og total utmattelse, 1 mils løpetur, bootcamps og kroppsbygging. Nei det er såre enkelt. 10 minutter med strikk – trening på badet, en plankeserie på 5 minutter, en stående seteserie med stol i stuen – alt dette gjør at jeg føler meg bedre, og da snakker jeg om stramhet, humør, mindre leddsmerter og følelse av generell styrke.

Å være jordet som treet:-)FullSizeRender

Bygg et sterkt fundament

Hva er din hovedbekymring? Er det stress, lavt energinivå, er det lidenskap eller kanskje manglende inspirasjon? Er det dårlig kvalitet på søvn eller småspising? Er det en følelse av å ikke se nok trent ut, være slank nok, er det ledd smerter kanskje eller gjelder det hele deg? Jeg er opptatt av forbindelse som går fra kropp via hjertet og til hode.

Her er en liten inspirasjonsguide for å hjelpe deg å forstå hva du vil og hvor du skal hen. La dette beslutningkartet hjelpe deg å bli helere og mer jordet, og kanskje kickstarte en ny måte å se på deg selv, din bevegelse og muligheter:

 

MORGEN:

Kan jeg legge inn en 5 minutters morgenrutine med treningsøvelser på badet for eksempel før jeg hopper i dusjen – hver dag?

PÅ JOBBEN:

Kan jeg engasjere mine kollegaer til å ta en stående sete, lår serie på 5 minutter og gjøre en premiert hver måned challenge ut av det?

MIDDAG:

Kan jeg legge inn en 5 minutters øvelse for å minske stress, fylle på energi, få litt mer selvtillit ved å styrke selvfølelsen?

KVELD:

Kan jeg lage en rutine der jeg skrur av mobilen 1 time før jeg skal sove og avslutte med en 5 minutters bodyscanning eller mindfulnessøvelse? Forsøke å roe ned travle tanker og for å restituere deg selv og forberede deg på en god natts søvn? En søvn med kvalitet som er helsemessig gunstig og stressdempende?

 

Vel, dersom du kan krysse ja på 2 eller 3 eller 4 av disse spørsmålene er du i ferd med å legge grunnlaget for en helt ny livspraksis som utfordrer deg til å bestemme deg for egeninnsats på bestemte tidspunkt i løpet av hvert døgn.

Litt hver dag = holdbare, jevne og balanserte resultater uten drop out. Rett og slett fordi det ikke er ekstremt.

DoGood, LiveGood & FeelGood

Monica

 

Du kan også like...

Leave a Comment