Øvelsen inspirert av naturen som har antiaging effekt

by Monica Øien

Jeg liker å tenke økonomisk når jeg trener. Jeg liker å kjenne at jeg mestrer å ha kontroll på bevegelsene og pusten. Og aller mest liker jeg å leke frem nye rotasjoner og bevegelser for å fornye øvelsene litt. Denne øvelsen er morsom, tung og effektiv og jeg har kalt den ”vindmøllekraft”. Den bruker jeg ofte på mine Hollywood Style Bodysculpting klasser fordi den skulpturerer deg!

Først må jeg fortelle litt om hvorfor jeg laget den. Om sommeren drar jeg hvert år til Andalucia og hver sommer tar jeg en minireise for å besøke min gode venninne Marit i hennes surfeparadis Tarifa . Når jeg kjører over fjellet og ned mot Atlanterhavet passerer jeg de enorme hvite kraftfulle vindmøllene. Jeg blir like begeistret hver gang over den monumentale kraften fra vindmøllene. ”vindmøllekraft” er en frisk inspirasjon fra naturen ved Tarifa.

Slik er også kroppen vår. Når vi trener blir musklene våre utsatt for en konsentrisk (muskelfibrene trekker seg sammen) og en eksentrisk (muskelfibrene drar fra hverandre) fase. Vi er sterkest i den eksentriske fasen. Om du ønsker å stramme opp kroppen din bør du øve deg på å jobbe i rolig tempo både konsentrisk og eksentrisk.

Vel det geniale her er likevel at du i en enkel øvelse jobber på alle disse musklene:

 • quadriceps (fremside lår)
 • hamstring (bakside lår)
 • obliques (midje)
 • abdominus recturs (rette magemuskler)
 • gluteus (setet)
 • deltoid (skulder)
 • infraspinatus (armhulen)
 • triceps
 • pectorals major (bryst)
 • bisceps

 

Dette høres nesten for godt ut til å være sant. Men jeg lover deg at du blir imponert når du tester øvelsen. Slik starter du:

IMG_8177

 • stå som på bildet med knær i gulvet litt fra hverandre og føtter litt mer samlet.
 • finn frem to små drikkeflasker (lurt å starte med ca 1 kg)
 • len de bakpå slik at du aktiverer fremside og bakside lår samt setet.
 • trekk navlen godt inn mot korsryggen og unngå svai
 • nå er du klar til å lage vindmølle kraft (sving) med armene fra side til side
 • jobb rolig med strake armer (aktiv overkropp) mens du står stabilt bakoverlent med lårene (passiv underkropp)
 • vridningen skjer fra hoftene og opp med strake armer i en diagonal bevegelse
 • hofteben peker stabilt fremover

Jobb med denne øvelsen minst 1 minutt og repeter 3 ganger. Du kan øke vekt og antall sekunder etterhvert som du blir sterkere. Men ikke gå høyere en 2 kg i øvelsen. Jeg anbefaler alltid å starte forsiktig og jobbe nøye, sakte og konsentrert.

Tips: legg merke til hvordan du i bevegelsen flytter styrkeutfordring rundt om i kroppen.

Og helt til slutt – en genial nyhet: ved å jobbe med både underkropp og overkropp stimulerer du testosteron nivået ditt opp og antiaging effekten av øvelsen er i gang i kroppen din!! Hurra!

Workgood, Livegood & Feelgood

Monica

Du kan også like...

1 comment

Gin&sigaretter&Tarifasalat | Monica Øien 19. juli 2016 - 22:53

[…] Ps ønsker du å teste en treningsøvelse som også er inspirasjon fra Tarifa sjekk her: http://monicaoien.no/2016/02/19/ovelsen-inspirert-av-naturen-som-har-antiaging-effekt/ EatGood, Chewgood & Feelgood Monica Gin&sigaretter&Tarifasalat was last modified: […]

Reply

Leave a Comment