ny superfood fra regnskogen

by Monica Øien

Har du hørt om Sacha Inchi frø? Jeg prøvde å google for å sjekke om de finnes i Norge, men nei -disse må nok bestilles på nett for dere der hjemme. Likevel synes jeg at der såpass interessante både i smak og næring at jeg laget en liten rett med dem her.

img_6999

En smaksopplevelse og så næringsrike

Sacha Inchi er regnskogens mest næringsrike plante rike på Omega 3, 6 og 9,  på proteiner, vitamin E og fiber. De er lett fordøyelige og ikke allergifrermkallende som andre nøtter kan være. Oljen likner litt på olivenolje men har litt mer protein og omega 3.

Smaken er «nøttete» – de er supre og bruke i grønnsaker og salater fordi de blir ikke bløte.

img_6939

En stor bolle med grønnsaker – men signatursmaken kommer med nøttene

 

Ingredienser til 4 personer:

3 bok choy – hakkes

1 fenikkel

4 fedd hvitløk

1/2 sitron

40 gr sacha seeds

risvineddik

salt/pepper

olje til steking

Stek alle grønnsakene en og en og legg i en bolle

Nå tilsetter du friske urter, salt/pepper, et 1/2 fedd hakket frisk hvitløk og litt olivenolje

img_6940

Stek grønnsakene separat – velg din favorittolje

 

img_6942

Bland alt sammen

Så til slutt tilsetter du superfooden sacha inchi seeds – her har jeg grovhakket dem litt:

img_6943

Himmelske smaker og nøttene holder seg crispy

 

Server grønnsakene som du vil, de passer like godt til kylling som til and eller kjøtt.

 

Næringsinnhold per 28 gram:

Kalorier 150 gram

Fett 12 gram 5 gram

Protein 8 gram

Karbohydrater 5 gram

 

ExploreGood, LiveGood & FeelGood

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment