Frokost er et godt utgangspunkt for energien i dagen din, og det er mange som ikke alltid er like matlystne på morgenkvisten. Men jeg vet at jeg ikke klarer meg frem til lunsj uten mat. Jeg har aldri vært en brødskiveperson og ønsker mer lunsjaktig mat som fisk og grønnsaker til frokost, det har jeg jo sjelden tid til. Men Zoast gir en følelse av et godt måltid og du kan toppe med den mest cottage cheese, ost og skinke eller søtere pålegg.
Denne lekre og overraskende saftige og smakfulle retten kan bli din sommerfavoritt til frokost!!
Slik ser næringsinnholdet ut i 4 stk Zoats som er en fin frokost til 1 person:
179 kalorier
4 gram fett
20 gram karbohydrater
8 gram protein
Og slik går du frem.
Zucchini: rasp en halv squash
Klekk ut 3 eggehviter, men dersom du ønsker litt mer fett bruker du også eggeplommene.
Finn frem 30 gram havregyn
Nå balnder du sammen squash, havregryn og eggehviter og tilsetter littegrann havsalt.
Jeg bruker stekeolje når jeg steker
Porsjoner massen i 4 små «lapper» på stekepannen og stek til deg er lysebrune. Press gjerne litt med stekespaden for å tømme litt veske ut av lappene.
Lappene steker seg klare på noen få minutter
Nå kan du variere topping fra salt til søtt. Jeg bruker gjerne cootage cheese, bær og kanel på de søte, mens jeg topper med ost og urter på de mer salte variantene.
EatGood, Livegood & FeelGood
Monica
2 comments
De ser kjempelekre ut. Skal prøves! Det var nytt med havregryn. 🙂
[…] zucchini + oats = zoats […]