I gymbaggen – Cecilie Mevatne

by Monica Øien

Jeg møtte journalist og motestylist Cecilie Mevatne gjennom jobb for noen år siden og fra første øyeblikk klikket vi og særlig gjennom vår felles «beach-lidenskap». Jeg hadde aldri møtt en sjel før med så sterk tilknytning til havet, solen og bølgene som jeg har. Cecilie er en globetrotter og har bodd mange år i Australia hvor hun startet sin karriere i Cosmopolitan i Australia. Senere landet hun den prestisjetunge drømmejobben hos Harper´s Bazaar i Singapore. Etter ti år i tropene vendte hun hjem til Norge der hun blant annet har vært mote – og skjønnhetsredaktør for Det Nye.

gymbaggen
Cecilie reiser så mye hun kan, driver egen business som stylist, creative director og journalist. Samtidig har hun nettopp startet det utrolig inspirerende nettstedet The Beach Seekers: Sjekk her om du er over midderls interessert i strandliv, sand, surf og eventyr, en lekker portal:
Dette er en online reiseguide for alle med et wanderlust heart. Hver måned kan du også lese hennes trenings, helse og livsstils favoritter i magasinet Det Nye.
IMG_0197

Men nå altså kan du lese hvordan moteredaktøren selv forholder seg til klær, hår, treningstrender og hvilke ting hun alltid har med seg i sin gymbag!!

Når ble du for alvor interessert i trening?

Jeg vet ikke hvordan man kunne trumfet gjennom å være en usporty kid i min familie. Jeg var stort sett enten på en idrettstadion, en fotballbane, i en håndballhall, på fjellet i meis, eller i pulk, eller i en svømmehall i oppveksten.

Favoritt trening i barneårene?

Jeg var heldig som hadde en sporty familie som til tross sine favoritter villig lot meg prøve alt. Jeg husker jeg digget onsdager og lørdager for det var bassengdagene, ellers elsket jeg danseskolen, baletten og i de senere årene hip hop´en. Men jeg spilte aktiv håndball i to ulike årsklasser, så det tok vel opp mesteparten av tiden etterhvert.

 

Favoritt trening i dag?

For meg har trening alltid hvert en del av livet mitt, så det faller meg veldig naturlig å ha en aktiv livsstil. Det er ikke forced eller noe jeg føler jeg må gjøre. Det er heller det at jeg ikke er hel uten. Men da jeg jobbet som skiinstruktør i Alpene og hadde sesong der, og senere da jeg bodde ved havet ble det mye mer viktig for meg å ha en aktiv livsstil utendørs. Jeg tror jeg har fått min dose håndballhaller i mitt liv (Jeg kjenner enda vaffellukten..), så i dag er trening ved havet og i fjellene eller i naturen min ultimate arena.

DSC_0409

Når på døgnet passer det deg best å trene og hvorfor?

Det er ikke mye som slår en løpetur før frokost langs stranden. Nesten ingen mennesker, bare lyden av bølgene og soloppgangen. Da føler jeg meg alltid uendelig heldig. Jeg elsker egentlig og trene på morgenen. Gjerne i 6 tiden. Om sommeren er det ikke noe problem, men i vintermørket og minusgrader tja.. Da blir det heller etter jobb, og her er det ingen 9-4, så da blir det i 8 – tiden. Ikke optimalt, men i ett par mnd´er på vinteren blir det litt sånn.

5 ting som du alltid må ha med deg i gymbaggen?

Iphone med headset for tunes, stål drikkeflaske fra S´well (prøver å ha minst plast i livet mitt), Burt´s Bee Lip Crayon Sedona Sand, lommebok og en fet håndkrem. Jeg er addicted til kremer og bodybutters; elsker coconut bodybutteret til The Body Shop og Biotherms Aqua – Gelée Ultra Fresh Body Replenisher er også super digg når du vil holde huden silkemyk.

17oz_Palm-Beach

11121452-5154296075649815

Favoritt treningstøy og merke

Jeg har alltid brukt Nike joggesko, men har etter jeg fikk teste Adidas Pure Boost X omtrent ikke hatt på meg Nike. Jeg er ikke så nøye på overdeler, jeg er ikke så heavy i det departmentet, så det er ikke det store behovet for noe veldig støttende. Men jeg liker gode tights. Det verste er å løpe og måtte dra tightsen opp fordi den siger. De jeg føler sitter er Casall og Röhnisch. Jeg har enda elsk på leopard tightsen fra Casall fra forrige sesong. Jeg har den bare i grønn og skulle ønske jeg kjøpte den i alle farger. Så note to self når du digger noe kjøp den i flere farger/styles.  Adidas Stella Sport har også mye fint, om man tenker fashion når man trener.

S80686

17503921_big.png

Hva er din favoritt drikke under trening?

Alltid vann

Hva spiser/drikker eller lader med etter trening?

Trener jeg på morgenen stopper jeg på kaffebrenneriet og kjøper morgen kaffen på vei hjem, før jeg lager meg en smoothie bowl med C´s spesial crunch. På vinteren går det også i endel grøt. Havregrøt på soyamelk, med det tropiske innslaget av mango er en slager. Og med kanel of course.

Har du noe favoritt musikk til trening?

Akkurat nå har jeg stjålet en trene2016 spilleliste av en venninne. Og jeg nynner as we speak til den nyeste låten fra Kygo It Ain´t me.

En fitness/treningperson som inspirerer deg?

Hun vakringen som driver denne bloggen inspirerer meg på så uendelig mange måter som menneske, designer, av det store generøse hjerte hennes og uendelig mye på treningsfronten. Jeg brukte veldig mye Tracy Anderson da jeg bodde i Singapore. Monica er blitt min Tracy i Norge – bodysculpting teknikkene er alltid med meg på reise. Tracy er byttet ut med Monica!

En kropp som inspirerer deg?

Kan jeg si Victoria Secret girlsa? Klisje men men..De ser sunne og trente ut whats not to love?!

Hvilken del på kroppen din liker du best?

Jeg har i et dårlig øyeblikk når noen i Asia farget håret mitt oransje uttalt «my hair is my life». Og jeg legger ganske mye penger igjen på Gevir hvert år, så det er i hvert fall den delen av kroppen som får mest i cash;)

Hestehale, fletter eller løst hår når du trener?

Det er mye volum i håret mitt så hestehale kan bli litt tungt, så det blir som oftes en sånn rufsete tott samlet på hodet. Jeg takler ikke fletter, har ikke sansen. Synes også det er en gåte at menn synes det er så sexy?!

Hva gjør du for en rask trening når du ikke rekker å gå på klasse

C´s miks av Body Sculpting teknikker og Kayla Itsines programmet på matten hjemme i stuen. Om på vår/sommeren en løpetur.

Hvordan slapper du av? 

Jeg sitter sjelden i ro. Men jeg slapper av når jeg er ved havet. En dag på stranden er det beste som finnes for meg, der er jeg zen, og der kommer ideene.

Ditt treningsmantra?

Det er vel egentlig sånn trening har vært for meg; Det skal bli som å børste tennene, det skal ikke være forced. Det skal gi deg noe tilbake – da er du på rett spor med treningen du driver. Variasjon er et fint ord i treningssammenheng.

strand

 

Beste hilsen

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment