Nå kan du lage pizza hver eneste kveld om du tester ut denne zucchini varianten med tre lag av herlige grønnsaker, uten melkeprodukter eller gluten. Oppskriften er fra plantebaserte blogger McKel Hills nye kokebok Nutrition Stripped.
Jeg har testet oppskriften, den tok meg en stund, ca 1 1/2 timer, men var verdt hvert eneste minutt på kjøkkenet. En sjelden frisk smaksopplevelse å spise pizza basert på bare grønnsaker, dessuten er den lavkarbo og rik på fiber.
Jeg fulgte oppskriften slavisk, men er sikker på at du kan bytte ut zucchini med blomkål eller søtpotet, og sikker mye annet godt også.
Den har tre lag, den første er en «crust»med zucchini som stekes sprø, deretter er det en erte pesto og lag tre er toppings av det du ønsker.
Okey her er hva du trenger til lag 1:
3 kopper finraspet zucchini
1/2 tskjeer sea salt
1/2 kopp mandelmel
2 ss brunt rismel
2 egg – pisket
2 fedd hakket hvitløk
2 ss nutritional yeast
1 ss tørket oregano
1/2 ss rød hakket tørket chili
kvernet sort pepper
olive olje
Raps først squashen, og la den svette ut fukt med havsalt, ca 1 time.
Deretter når det er gjort, legger du zucchinien i et håndkle og presser ut veske
Så blander du de øvrige ingrediensene i oppskriften med zucchinien (dette blir crust- deigen)
Sett ovnen på 280 grader og stek bunnen skal denne steke 20-30 minutter. Bruk bakepapir eller pizzastein, spray litt olivenolje på bunnen. Stek først 20 minutter til den er gyllen og så snu bunnen. Følg med på fargen, ovner varierer.
Så lager du en deilig Ertepesto mens crusten steker:
Dette trenger du:
Sitron/ertepesto
250 gr frosne erter kokes lett
2 ss pinjekjerner
2 fedd hakket hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss vann
2 ss hempfrø
1 ss raspet sitronskall
Juice fra en hel sitron
pinch seasalt
Kvernet sort pepper
Nå tar du crust ut av ovnen og legger et lag med ertepesto på for neste runde med steking
Ta så ut av ovnen og topp din crust med det du liker.
Men her kan du gjerne toppe med mer erter, andre grønnsaker, litt ost om du vil, litt ekstra sitron og pepper..
Jeg brukte crusten som en grønnsak ved siden av en deilig biff
ExploreGood, EatGood & FeelGood
Klem fra Monica
PS.Boken har jeg kjøpt på Amazone