3 lags zucchini pizza

by Monica Øien

Nå kan du lage pizza hver eneste kveld om du tester ut denne zucchini varianten med tre lag av herlige grønnsaker, uten melkeprodukter eller gluten. Oppskriften er fra plantebaserte blogger McKel Hills nye kokebok Nutrition Stripped.

img_6877-2

Favoritt kokebok, virkelig verdt investeringen

Jeg har testet oppskriften, den tok meg en stund, ca 1 1/2 timer, men var verdt hvert eneste minutt på kjøkkenet. En sjelden frisk smaksopplevelse  å spise pizza basert på bare grønnsaker, dessuten er den lavkarbo og rik på fiber.

Jeg fulgte oppskriften slavisk, men er sikker på at du kan bytte ut zucchini med blomkål eller søtpotet, og sikker mye annet godt også.

Den har tre lag, den første er en «crust»med zucchini som stekes sprø, deretter er det en erte pesto og lag tre er toppings av det du ønsker.

Okey her er hva du trenger til lag 1:

3 kopper finraspet zucchini
1/2 tskjeer sea salt
1/2 kopp mandelmel
2 ss brunt rismel
2 egg – pisket
2 fedd hakket hvitløk
2 ss nutritional yeast
1 ss tørket oregano
1/2 ss rød hakket tørket chili
kvernet sort pepper
olive olje

Raps først squashen, og la den svette ut fukt med havsalt, ca 1 time.

img_6589

Finraspet zucchini

img_6590

La zucchini hvile i salt ca 1 time

Deretter når det er gjort, legger du zucchinien i et håndkle og presser ut veske

img_6601 img_6604

img_6599

vann er presset ut

Så blander du de øvrige ingrediensene i oppskriften med zucchinien (dette blir crust- deigen)

img_6608

Mix alt sammen

Sett ovnen på 280 grader og stek bunnen skal denne steke 20-30 minutter. Bruk bakepapir eller pizzastein, spray litt olivenolje på bunnen. Stek først 20 minutter til den er gyllen og så snu bunnen. Følg med på fargen, ovner varierer.

img_6611

Crust til steking

img_6613

Crust ferdig, sjekk fargen og evnt snu hele bunnen underveis

Så lager du en deilig Ertepesto mens crusten steker:

Dette trenger du:

Sitron/ertepesto

250 gr frosne erter kokes lett

2 ss pinjekjerner

2 fedd hakket hvitløk

2 ss olivenolje

2 ss vann

2 ss hempfrø

1 ss raspet sitronskall

Juice fra en hel sitron

pinch seasalt

Kvernet sort pepper

 

img_6592

Mix alt

img_6594

Tilsett erter

img_6595

Putt i blender

img_6596

Miks

img_6597

Sett i skål med folie over til crust er klar

Nå tar du crust ut av ovnen og legger et lag med ertepesto på for neste runde med steking

img_6614

Stek til litt gyllen

Ta så ut av ovnen og topp din crust med det du liker.

img_6616

Jeg toppet med babykale og ruccula

Men her kan du gjerne toppe med mer erter, andre grønnsaker, litt ost om du vil, litt ekstra sitron og pepper..

Jeg brukte crusten som en grønnsak ved siden av en deilig biff

img_6618

Gjett hva jeg syntes smakte best her…? 🙂

 

ExploreGood, EatGood & FeelGood

Klem fra Monica

PS.Boken har jeg kjøpt på Amazone

Du kan også like...

Leave a Comment