Slide into summer

by Monica Øien

Okey, lets face it. Props er gøy. Props kan vi leke med. Og; det kommer alltid nye. Slides er en perfekt prop og den er lett å erstatte med noe annet = no escape. Et par sokker, to vaskekluter eller et tøystykke gjør nytten. Så – good or bad, there is no excuse.

coresliding

Øvelse 1: Catfish

Denne øvelsen er digg fordi (ja den river) men den gir deg sååå mye mer enn andre rette mageøvelser. Start i planke med føttene plassert på hver slide/tøystykke.

Sjekk: at du er rett som en planke, nakken er en forlengelse av ryggraden, føl det lille nedtrekket under armhulen slik at skuldre ikke flyr til ørene.

planke

Husk startposisjonens prinsipper

 

Å trekke begge kne samlet inn mot albu i ca 1 minutt er målet. Du kan enten telle antall eller sekunder. Antall: start med 20 og bygg deg opp til 100 reps. Sekunder: start med 20 sek og bygg deg opp til 1 minutt.

catfish

Trekk begge knær opp til albu – eller under bryst

Øvelse 2: Mountain Climber

Etter din lille pause fortsetter du i samme utgangsposisjon men nå skal du løpe annenhvert kne inn mot bryst ( i stedet for begge). Husk å plassere begge hender like under skuldre og sprik med fingre. Et godt fokus for hendene for å fordele vekten er å tenke at trykke ligger fordelt som på et stativ, altså på roten til pekefinger, lillefinger og ved starten av armvristen- som en trekant.

Løpekne i ca 1 minutt er målet. Du kan enten telle antall eller sekunder. Antall: start med 20 doble og bygg deg opp til 100 reps. Sekunder: start med 20 sek og bygg deg opp til 1 minutt.

 

 

mountain climber

Øvelse 3: V – planke

Utangsposisjon er en rett plank. Videre slider du to strake føtter ut til siden til du oppnår en V – med bena.

Repeter dette i ca 1 minutt. Du kan enten telle antall eller sekunder. Antall: start med 20 og bygg deg opp til 100 reps. Sekunder: start med 20 sek og bygg deg opp til 1 minutt.

planke

 

V planke

Øvelse 4: Sideplanke

Legg merke til hvordan jeg starter planken med en arm strakt opp, den nederste foten er lengts frem og den øverste er bak. Jeg presser den nederste midjen min oppover og er nå klar.

Her skal jeg slide den underste foten frem til ca 60 grader og slide tilbake igjen. Kjør 15-20 reps her.

sideplanke

Obliques slide

obliques

ca 60 grader frem med nederste fot

Øvelse 5: slide – luringen

Slide begge strake armer bakover mens du har begge ben løftet opp i bordstilling. Brystet er løftet og nakken rett og avslappet.

teaser

Luringen for dyp core

Repeter denne med doble ben opp mot 20 repetisjoner.

teaser

Kom til full teaser med hender på slides

Så kan du utfordre deg selv med å slide kun en arm bakover og motsatt arm strekker seg mot et løftet strakt ben. Repeter denne 10 ganger og bytt så side.

 

one leg teaser

Utfordringen

Øvelse 6: push-ups

Stå på kne med lang og rett rygg/nakke og med strake armer på hver sin slide. Hold kneplanke her før du senker ned i push-ups. Repeter denne 25 ganger og gjør 2 runder.

 

kne pus-ups

Kne push-ups

kne push-ups

Hold posisjon nede før du presser jevnt opp igjen

Øvelse 7: Bridge and butt

Føtter står på slides og jeg er plassert i en bro med begge armer strakt opp. Kjenn at du hviler lett på skulderblader og at kroppen din er en rett linje fra øvre rygg til hofte.

bridge

Bridge over troubled water

Skyv nå begge ben utover fra setet slik at du kommer i en reversed planke mens du samtidig holder setet løftet fra grunnen. Repeter øvelsen ca 20 ganger, og om du vil jobbe dypere tar du et ekstra sett.

bridge

Skyv begge bena fra deg men hold planken

 

SlideGood, PlayGood &FeelGood

 

Monica

 

 

 

Du kan også like...

Leave a Comment