påsketrening, solkrem & kjærlighet

by Monica Øien

For mange handler påsken om den norske fjellheimen, swix og solbrente kinn. Kanskje litt pølsegrilling i fjellveggen, påskehare, kryssord og krim.

For meg handler den om stranden. Jeg har de siste 20 årene feiret påsken i Spania der påskemysteriet står mer sentralt enn kvikklunsj og appelsiner. I tillegg får jeg alltid en stor dose «me time» – noe jeg trenger ettersom mitt tempo er ganske høyt hele året.
IMG_9574
Dette er mine 10 Feelgood Påske Essentials:
Historie & Påskeprosesjoner
Lam
Solkrem
Påskeegg rebus i hagen
Bøker
Sol
Feelgood Workout (kan tolkes fritt)
Familie & Samvær
Kreativitet
Kjærlighet
IMG_9636
Jeg er på stranden nå og har opplevd en sommerlig inspirasjon og har derfor satt sammen dette lille programmet med strikk som du kan gjøre inne eller ute. Kjør opp mot 30 repetisjoner først på den ene siden (av en eller annen grunn begynner jeg alltid med høyre fot..) og la det brenne litt. Brenne bort litt moro fra sene kvelder fra en velfortjent ferie. Da føles det så mye bedre å skeie ut. Hver dag. Hele påsken? Jeg heier på deg!!
IMG_9652
Før du begynner vil jeg bare fortelle deg at dette programmet styrker setet, lår, armer og midje. Med andre ord du får mye igjen for innsatsen din = total feelgood workout!! 🙂 Og husk solkrem (jeg bruker 30 fra Biotherm hele året i ansiktet! Så gjør jeg en D-vitamin boost på kroppen – altså uten faktor i 10 minutter – men så smører jeg meg inn med 20 eller 30 også der) uansett hvor du er i påsken!!
Øvelse 1:
Stå på alle fire med Theraband på foten mens du holder den fast med hendene. Strekk foten og kom helt tilbake hver gang.
IMG_9641IMG_9642
Øvelse 2:
Crunch inn kneet mens den henger litt i luften for så å strekke helt ut.
IMG_9645IMG_9644
Øvelse 3:
Hold therabandet under fotsålen mens one er i 90 grader, bli der oppe og gjør pulser.
IMG_9647
Øvelse 4:
Sett foten din ut i en diagonal linje med båndet på foten, kjenn at det holdes stramt. Løft opp til hoftehøyde og helt ned til bakken.
IMG_9648
Øvelse 5:
Ligg på siden med båndet over foten mens du holder det så stramt du vil med hånden. Fleks foten og løft den opp og ned.
IMG_9650IMG_9652
Øvelse 6:
Strekk nå foten 30 graders vinkel ut fra hoften og løft strak fot opp og ned med flekset fot. Du hviler lett på albu som er like under skulder.
IMG_9653
En liten reminder:
Tradisjonelt feirer vi påsken til minne om israelittenes utvandring fra Egypt. Ordet påske stammer fra jødisk «pesach» som betyr «gå forbi». I flere land anses påsken å være en av de viktigste religiøse høytidene. Den feires til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse. Jesu lidelse står sentralt og i katolske land feires påsken med påskeprosesjoner for å fortelle historien.
FAKTA:
Palmesøndag:
Starten på påsken. Jesus kom ridende inn til Jerusalem på et esel og ble hyllet med palmegrener.
Skjærtorsdag:
Til minne om Jesu siste måltid som han holdt for sine disipler. Han visste da hva som skulle skje. Jesus tok et brød og delte til sine disipler og sa «Dette er mitt legeme, som gis til dere.» Så tok han vinen og sa «dette er mitt blod som utøses for dere.» Herfra stammer nattverden. Skjærtordag kveld ble han tatt til fange av sine motstandere.
Langfredag:
Jesus blir dømt til døden fordi han kalte seg Guds sønn. Han blir torturert og festet på korset. Jesus dør. Disse to dagene bærer preg av sorg og lidelse.
Påskeaften:
Dagen etter langfredag. Kirken samles i sorgen over Jesu korstfestelse og død. Det er nå feiringen av påsken starter og påskelyset tennes fordi Jesus kalte seg «Verdens Lys».
Påskedag:
Kirkeårets gladeste dag. Kvinnene ville besøke graven, men den var tom. Jesus hadde stått opp fra de døde. Dagen feires til minne om Jesu oppstandelse.
IMG_9673
PS en Theraband koster 199 kr og kan kjøpes her:
WorkGood, TanGood & FeelGood
Monica

 

 

 

 

 

 

Du kan også like...

Leave a Comment