Gwyneth Paltrows Socca

by Monica Øien

Jeg fikk nylig den flotte boken til Gwyneth Paltrow – med den optimistiske tittelen «Its all Easy» – og nå har jeg omsider fått teste ut en oppskrift.

IMG_3672

Valget falt på en Socca. Jeg har aldri vært en stor pizza spiser. Grunnen er enkel, jeg orker ikke å spise meg mett på hvitt raffinert mel. Derfor har mine pizzabunner stort sett bestått av tunfisk (tro det eller ei) – blomkål eller søtpoteter.

Men Socca har kikertemel som base. Kikertemel er en av mine absolutte favoritter i skapet, jeg bruker det til det meste.

Men nå altså Socca. Gwyneth kaller disse pizza fordi de er en base som du fyller opp med masse digg. De oppleves kanskje mer som crepes, eller pannekaker. Du kan spise den i sin helhet slik eller dele den opp i slices og ha ved siden av kjøtt eller fisk.

Hakk opp dine favorittgrønnsaker, eller topping i forkant slik at de er klare når bunnen er klar.

IMG_3676

Jeg gir deg min oppskrift basert på Gwyneths fordi jeg laget den til 4 personer:

1,5 kopp kikertemel

Bland inn 1 kopp vann og 2 ss olivenolje

Litt havsalt

IMG_3675

Varm pannen, stek en og en pizza, 4-5 minutter på en side, snu og 1 minutt på andre siden

IMG_3677 IMG_3678

Flytt pannekaken over til en tallerken og topp den med godsaker – skvis over litt lime, litt fersk olivenolje, salt og pepper!

IMG_3679

Min topping her er små ristede gulrøtter, avokado og urter.

IMG_3681

Gulrøttene deles i 4 og vendes i litt olje til steking til de er lysebrune

Avokade skjæres i tynne slices

Topp med urter, oregano, persille og timian, lime, salt og pepper og litt ekstra olje.

IMG_3682

ItsEasy, ItsHealthy & ItsGood

 

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment